Örebro universitet på topp 200-lista över europeiska lärosäten

Times Higher Education släppte i dag listan med de 200 främsta universiteten i Europa. Örebro universitet placerar sig i intervallet 161-170. Med endast 16 år som universitet är det en fantastisk utveckling, kommenterar rektor Jens Schollin.

Times Higher Education är en av världens högst värderade universitetsrankingar. Universitet och högskolor utvärderas utifrån flera kriterier: utbildning, forskning, citeringar, internationalisering och näringslivsfinansiering.

– Med tanke på de begränsade resurser vi har i relation till alla andra på listan är det väldigt glädjande. Stor heder till våra forskare och lärare.

– Det här bidrar till att göra både Örebro universitet och Örebro mer känt på den internationella arenan men det kommer inte vara lätt att upprätthålla positionen utan krävs fortsatt hårt arbete. Vi måste framför allt finnas med i internationellt orienterade miljöer.

I april kommer Times Higher Education publicera en världsranking av unga universitet. På den ingår lärosäten i världen som är under 50 år gamla.

– Vi ser fram emot att ta del av den rankingen, där vi jämförs med universitet och högskolor med mer likvärdiga förutsättningar.

Text: Linda Harradine