Rekordmånga utställare på årets Campusmässa

Bild över Campusmässan 2017

Från en dag till två och flytt till ny lokal. Orsaken är att intresset från arbetsgivare för Campusmässan har ökat kraftigt. Detta årliga möte med studenter är en livlig marknad för jobb, praktik, examensjobb och vikariat.

Giulia Fagerlund

Giulia Fagerlund är Campusmässans projekt-ledare.

Vid Örebro universitet får 83 procent av studenterna arbete inom relevant yrkesområde inom ett år efter det att de har tagit examen.

Campusmässan är en utmärkt mötesplats för studenter och presumtiva arbetsgivare. Projektledare Giulia Fagerlund har några konkreta tips till studenterna som besöker mässan:

- Vässa din CV och ha den nära till hands. Kom med ett gott humör och mingla med våra utställare.  

Under mässan får arbetsgivare möjlighet att möta universitets studenter. 

- Våra utställare söker studenter till praktikplatser, examensjobb, vikariat och tillsvidareanställning. Det spelar ingen roll om du är i början av dina studier eller närmar dig examen. Här finns något för alla, berättar Giulia Fagerlund.  

Sofia Jakobsson

Sofia Jakobsson har läst byggingenjörs-programmet och tog examen för snart ett år sedan.

Sofia Jakobsson har läst byggingenjörsprogrammet vid Örebro universitet. I somras tog hon examen och arbetar nu på NCC som arbetsledare. Hon är med på Campusmässan för att hjälpa till att rekrytera främst byggingenjörer till praktikplatser, examensjobb och sommarjobb. 

- Byggingenjörsutbildningen är en bred utbildning med en bra bas att stå på inför arbetslivet. Under mitt första år har jag fått använda mina teoretiska kunskaper i praktiken, säger Sofia Jakobsson. 

Kjell Finnerman och Tobias Pipars

Kjell Finnerman och Tobias Pipars representerar Region Västmanland.

Kjell Finnerman och Tobias Pipars representerar Region Västmanland. De söker läkare, sjuksköterskor, kuratorer, psykologer och biomedicinska analytiker för tillsvidareanställning. 

- Vi har haft bra samtal med spridda studentkategorier, säger Kjell Finnerman. 

Campusmässan är en arbetsmarknadsmässa som skapas av studenter för studenter. Under årets mässa arbetar cirka 130 studenter.

Tekla Alsbjer

Tekla Alsbjer är lärarstudent och arbetar som mässängel under Campusmässan.

Tekla Alsbjer läser till gymnasielärare i svenska och historia. Under mässan arbetar hon som mässängel in service i ”gratis är gott” området.

- Det är kul och jag lär känna många nya människor. Att jobba med mässan ger bra möjligheter att skapa kontakter inför framtiden, säger Tekla Alsbjer. 

Campusmässan pågår under 8-9 februari. 

Text och foto: Anna Asplund