Socionomer firar femtio år med heldag

Socionomutbildningen i Örebro firar 50 år i 6 maj med en heldag späckad med föreläsningar. Under åren sedan 1967 har 12 000 tagit examen i Örebro.

Här kan du anmäla dig

Socionomutbildningen firar 50 år

Utbildningen för socionomer, inklusive andra inriktningar inom social omsorg, samlades från starten vid Socialhögskolan, som sedan blev en tung del av det som med tiden omvandlades till Högskolan i Örebro och till slut blev Örebro universitet 1999.

Jürgen Degner, universitetslektor i socialt arbete, tog sin examen för 20 år sedan och har under 17 undervisat på ”sitt” universitet.

– Jag anser att utbildningen successivt blivit mycket bättre under dessa år. Kvalitén är mer jämnhög, det är mer pedagogiska diskussioner och i dag lyfter vi fram både mindre och mer goda exempel från praktiken i högre utsträckning är förr. Det är helt enkelt en bättre verklighetsanknytning i dag, säger han.

Han är en av föreläsarna under jubileumsdagen 6 maj i Novahuset på universitetet och ska bland annat berätta om samarbetet mellan forskningen på Örebro universitet och konkreta verksamheterna, med utredningar och behandlingar av unga.

Med sin föreläsning hoppas Jürgen Degner kunna ge tips på hur man ska organisera insatserna på ett bra sätt, där metoder och insatser hänger samman.

Andra ämnen under dagen är bland många andra mobbning, stöd till barn som upplevt våld, samarbete med frivilligorganisationer, ensamkommande ungdomar och socialt arbetet på fängelser.

Den som är intresserad av att delta kan fortfarande anmäla sig via denna länk.