En bred utbildning om allt från företag till växelkurser

Love Eriksson

Love Eriksson sökte Civilekonomprogrammet vid Örebro universitet i första hand. Han ville ha en utbildning som leder till jobb och bo i Örebro, en stad han stortrivs i.

Varför sökte du Civilekonomprogrammet?
Jag var osäker på vad jag ville jobba med, men visste att jag ville ha en rejäl utbildning som gav mig goda jobbmöjligheter. Civilekonomprogrammet är ett brett program och jobbmarknaden ser bra ut för ekonomer, därför kändes det som ett klokt val.

Örebro universitet var mitt förstahandsval. Jag är från Örebro och stortrivs här, så att kunna plugga och bo kvar i min hemstad är guld. Det är ett mycket fint universitet och jag hade hört bra saker om det.

Vad är det bästa med ditt program?
Bredden av kunskap man får. Hittills har vi fått lära oss allt ifrån hur företag är organiserade till hur växelkurser fungerar. Man känner verkligen att det är vettig och användbar kunskap.

Beskriv Örebro universitet med tre ord.
Trevligt, fint och modernt.

Vad tycker du om studentlivet i Örebro?
Studentlivet i Örebro är bra! Det finns gott om aktiviteter och föreningar att engagera sig i om man blir sugen. Fredagarna på Kårhuset är en favorit, där är det bra drag!

Vad har du för framtidsplaner?
Att jobba som controller eller inom marknadsföring vore roligt. Kan dock tänka mig att pröva lite olika yrken inom ekonomi, för att sedan avgöra vad jag trivs bäst med.

Tips till blivande studenter?
Oroa er inte för studierna, om ni pluggar varje dag och gör ert bästa kommer ni klara er galant. Jobba hårt och ni kommer att belönas!