Personalen är organisationens viktigaste tillgång

Patrik Thoresson

Efter sex år i arbetslivet och diverse äventyr inom idrottsvärlden visste Patrik Thoreson från Nora att han ville arbeta med relationer och personalfrågor inom organisationer. Personalvetarprogrammet ger honom en bred utbildning, men också möjlighet att senare nischa sig inom ett specifikt område.

 

 

Varför sökte du Personalvetarprogrammet?
För mig var det självklart att studera vidare efter studenten. Men det krävdes sex år i arbetslivet och diverse äventyr inom idrottsvärlden för att mitt val av utbildning skulle växa fram.

Genom mina tidigare erfarenheter har jag utvecklat ett intresse för relationer och personalfrågor inom organisationer. Därför sökte jag Personalvetarprogrammet. Personalen är trots allt organisationens viktigaste tillgång.

Jag sökte Örebro universitet i första hand eftersom det var ett unikt tillfälle för mig att ”flytta hem” och kombinera idrott med studierna. Att universitetet och staden växer såg jag även som ett stort plus i kanten. 

Vad är det bästa med ditt program?
Det bästa med Personalvetarprogrammet är att det är en bred utbildning. Flera kurser är väldigt grundläggande och förberedande. En del kurser kan tyckas vara tunga och irrelevanta för stunden, tills den dag teorin visar sig i praktiken. Under de kurser som innehåller seminarier får vi studenter öppet diskutera och byta resonemang med varandra, vilket jag ser som väldigt givande och positivt. Av egen erfarenheter känns detta väldigt motiverade och jag har fått ett kvitto på att jag har valt rätt utbildning. 

Beskriv Örebro universitet med tre ord.
Intimt, trivsamt och naturnära.

Vad tycker du om studentlivet i Örebro?
Örebro är en liten men stor stad. Om du har tillgång till cykel tar du dig smidigt mellan centrum och campus på cirka tio minuter. Under dagtid erbjuder campusområdet flertalet restauranger och caféer. På fredagskvällar vallfärdar studenterna till hjärtat av campus – Kåren – som är studenternas nattklubb och drivs ideellt av studenterna. Örebro som stad erbjuder även närliggande natur och goda motionsmöjligheter. 

Vad har du för framtidsplaner?
Mina framtidsplaner är naturligtvis att arbeta med personal- och organisationsfrågor. Med tanke på att programmet är relativt brett funderar jag även på att nischa mig inom något specifikt område. Detta innebär att jag i framtiden kan arbeta med både generella och mer specialiserade frågor.

Tips till blivande studenter?
Att läsa på universitetet är helt frivilligt, vilket innebär att allt ansvar ligger på dig som student. Det är inte som att läsa på gymnasiet och det krävs att du hittar din egen studieteknik, vilket kan vara lite besvärligt till en början. Men, att studera på universitetet innebär inte bara att hitta sin studieteknik, gå på föreläsningar och skriva tentor. Att studera på universitetet är en underbar tid, ett unikt tillfälle att knyta kontakter och nya vänskaper!