Dubbel framgång för Anna Duberg

Anna Duberg

Anna Duberg

Forskaren Anna Duberg har kunnat fira dubbla framgångar i veckan. Dels utsågs hon till årets yrkeskvinna i Örebro län och dels har hennes insats med Dans för hälsa beviljats anslag från Vinnova.

- Jag är väldigt ärad och glad för att arbetet med Dans för Hälsa premieras. Det känns också fint att finnas med i ledet av starka kvinnor som tidigare fått priset, att det sätts ljus på att vara just yrkeskvinna och att utveckla sin profession. Eftersom arbetet med att stärka just kvinnor har legat i fokus i min forskning så länge så känns priset extra roligt att få motta, säger Anna Duberg.

Det är Yrkeskvinnors klubb i Örebro län som står bakom utmärkelsen och Anna Duberg fick den med motiveringen att hon uppmärksammar ungdomar med psykisk ohälsa, utvecklat sitt yrke som fysioterapeut och genom sitt företag Dans för hälsa sprider metoden i hela landet.

Anslag för digital uppföljning

Annas avhandling om det så kallade Dansprojektet ligger till grund för Dans för hälsa, som är ett förebyggande och behandlande komplement till elevhälsan. Vinnova har nu beviljat ett anslag för digital uppföljning och utvärdering av insatsen, som ska hjälpa arrangörerna runt om i landet att visa vilka effekter de lokala satsningarna har.