Studentuppdrag ledde till fast jobb: ”Ett av de bästa beslut jag tagit”

Porträtt av Albin Sandh, som tittar in i kameran.

Efter att ha gjort ett studentuppdrag på en kommunikationsbyrå i Örebro, fick Albin Sandh fast jobb efter sin examen.

Studenten Albin Sandh ville prova på att extrajobba vid sidan av studierna och sökte för ett år sedan sitt första studentuppdrag. Det beslutet ledde till att han i dag har en fast anställning på en kommunikationsbyrå i Örebro.
– Jag skulle absolut rekommendera andra studenter att ta sig an ett studentuppdrag.

Albin Sandh studerade Management in Sport and Recreation vid Örebro universitet med huvudämne inom medie- och kommunikationsvetenskap. I början av sommaren var han klar med studierna och kunde hämta ut sin kandidatexamen.

Mot slutet av sin studietid kände Albin Sandh att han vill testa på att jobba extra inom den bransch han utbildade sig mot. Därför vände han sig till Studentuppdrag, som är en del av Örebro universitet Holding AB och som arbetar med att matcha kompetensen hos universitetets studenter med arbetsgivarnas behov. Genom Studentuppdrag kan regionens företag anlita studenter som konsulter, samtidigt som studenterna genomför sin utbildning.

I fjol höstas fick han sitt första studentuppdrag som grafisk formgivare hos HRTWRK i Örebro AB. Det följdes sedan av ett andra uppdrag hos kommunikationsbyrån The Tribe Lounge AB.

”Struktur är alltid viktigt, både i arbetslivet och i livet som student”

Albin lyfter fram att det är viktigt att vara strukturerad när man ska kombinera sina studier med ett studentuppdrag.

– Att arbeta tolv timmar i veckan har fungerat bra. Struktur är alltid viktigt, både i arbetslivet och i livet som student. Sedan är det också viktigt att arbetsgivaren är förstående för att studierna är prio ett – och det har mina arbetsgivare alltid varit.

Vad har varit det bästa med dina studentuppdrag?

– Det bästa är både den arbetslivserfarenhet jag skaffat mig men också alla nya kontakter. Jag känner verkligen att jag har utvecklats. Jag har fått nyttja de kunskaper jag fått på universitetet.

Har du lärt dig något nytt från dina uppdragsgivare?

– Det jag har lärt mig från min uppdragsgivare är att alltid se över saker en extra gång och likaså planera in deadlines ordentligt. Det är nog en grej som hör till branschen också. Arbeten går alltid i ”looper”, fram och tillbaka.

”Ett av de bästa beslut jag tagit under de senaste tre åren som student”

Skulle du rekommendera andra studenter att ta ett studentuppdrag?

– Jag skulle absolut rekommendera andra studenter att ta sig an ett studentuppdrag. Det är nog ett av de bästa beslut jag tagit under de senaste tre åren som student. Det är en fantastisk chans som alla bör ta om tillfälle ges.

Studentuppdraget ledde till en fast anställning och i dag jobbar Albin Sandh som communication specialist på The Tribe Lounge AB i Örebro.

– Vi arbetar med allt ifrån marknadskommunikation och internkommunikation, till att koppla ihop varumärke och marknadskommunikation med employer branding och change management. Det är verkligen superkul att studentuppdraget slutade i en fast tjänst på ett sådant bra företag, säger Albin.

Här kan du läsa mer om Studentuppdrag.

Text: Kajsa-Stina Pettersson
Foto: Andreas Hylthén