Från arkeologi och kokböcker till fotbolls-VM

Annika Grälls

Annika Grälls jobbar med att ta fram framtidens mat.

Annika Grälls har VM-medalj i både fotboll och mat. Hon sitter med i Uefas rådgivande kommitté, och arbetar också med ätbara insekter. Nu berättar hon sin historia i podden Örebropratarna.

Örebroprofilen Annika Grälls jobbar, och har jobbat, med vilt skilda ämnen. Hon började på Örebro universitet för fem år sedan med att skapa samverkan mellan forskning, näringsliv och offentlig sektor inom mat och måltid. Hon har också hunnit med rollen som enhetschef för Riksantikvarieämbetets kontor och projektledare för Svenska fotbollförbundet.

I dag jobbar Annika Grälls på Alfred Nobel Science Park där hon utvecklar innovationer för framtidens mat. En stor del av arbetet handlar om hur maten kan bli mer hållbar genom till exempel ätbara insekter och växten gråärt. Hon har också skapat Food Tech tillsammans med tidningen Dagens industri.

Glad skit

Annika Grälls har varit med och tagit medalj i både VM för fotboll och kokböcker. Hon sitter med i Uefas rådgivande kommitté som ansvarar för EM och Champions League för damer och herrar, och är ordförande för Elitfotboll dam. Nu berättar hon själv om sitt liv och vad hon varit med om i podden Örebropratarna.

– Jag är en glad, nöjd och nyfiken skit som hellre säger ja än nej. Det är så mycket som är roligt, spännande och lärorikt, säger hon i podden.