This page in English

Nya öppettider för våra entréer

En kortläsare i förgrunden. I bakgrunden syns vita hus på universitetsområdet.

Nu behövs passerkort för att komma in i många av husen på våra tre campusområden.

Från och med måndag den 6 april krävs passerkort för att komma in i de flesta av byggnaderna på våra campus.
Många av entréerna kommer att vara låsta även på dagtid.

De hus som har externa hyresgäster, som till exempel de restauranger som fortfarande har verksamhet, kommer att ha öppna entréer vissa tider.

För att studenter ska kunna ta sig in genom ytterdörrarna i övriga byggnader krävs Universitetskort.

Om du saknar Universitetskort har du möjlighet att hämta ett vid Universitetsbiblioteket på Campus Örebro under deras ordinarie öppettider – måndag till fredag 11:00-13:00. Aktivering av Universitetskort görs via Studenttjänster.

Om du har några frågor om kortet kan du kontakta oss via This is an email address.

Mellan 18.00 på kvällen och 07.00 på morgonen är det inte tillåtet för studenter att vistas i lokalerna på Campus Örebro. De studenter som befinner sig i lokalerna kommer då avvisas. Det finns dock några undantag från detta – samtliga lokala bestämmelser finns längre ner på sidan.

Här kan du se när det krävs passerkort och när det är öppet för alla. Stängt betyder att det alltid krävs passerkort.

Campus Örebro

Måltidens hus Stängt
Kärnhuset Stängt
Hälsans Hus Stängt

För att minska smittspridning uppmanar universitetet alla studenter att studera hemifrån.
Men vissa studier kräver arbete i grupp. Universitetet gör det därför möjligt att träffas i universitetets lokaler under begränsade tider.

Alla uppmanas att stanna hemma vid minsta tecken på sjukdom.

• För tillträde till byggnaderna på Campus Örebro 7.00-18.00 krävs Universitetskort.
  • Mellan klockan  18.00-7.00 är lokalerna stängda. Studenter som befinner sig i byggnaderna utöver de tillåtna tiderna avvisas.
  • Datasalarna är öppna alla veckans dagar kl. 7.00-18.00 för studenter med Universitetskort.
  • Alla bibliotek vid Örebro universitet har enbart öppet kl. 11.00-13.00 måndag till fredag. Observera att dessa lokaler inte får användas för studier, varken i grupp eller enskilt. ”Meröppet ” på Medicinska biblioteket är stängt tills vidare.

Undantag

Studenter vid Musikhögskolan har tillträde till övningsrum med Universitetskort dygnet runt. Anledningen är att det är svårt att öva på vissa instrument utanför universitetets lokaler.

Studenter som genomför VFU vid Universitetssjukhuset och som använder omklädningsrum på Campus USÖ har tillträde till Campus USÖ mellan kl. 6.00 och 22.00. Innan kl. 10:45 och efter kl. 13:00  krävs  Universitetskort för att få tillträde. Kontakta utbildningsadministratör vid Campus USÖ om VFU-planeringen kräver undantag från dessa tider.

Entréerna till Restaurang- och hotellhögskolan är låsta. Studenter med Universitetskort har tillträde kl. 7.00-22.00.

Öppettider i G-huset följer Campusgymmets öppettider. För mer information - se Campusgymmets hemsida.

Anställda med passerkort har tillträde till universitetets lokaler som tidigare.