Jenny först ut på blogg om rättsvetenskap och digitalisering

Jenny Smedman vid en dator

Jenny Smedman är först ut i ””Digilawforum”, en blogg av studenter om rättsvetenskap och digitalisering.
– Spännande att skriva om hur juridiken påverkas av digitaliseringen, säger Jenny, som läser andra året på det rättsvetenskapliga programmet vid Örebro universitet.

Bloggen knyter studenterna i rättsvetenskap närmare till omvärlden.

– Det blir mycket torrsim under en utbildning och bloggen är ett sätt att göra något på riktigt, säger Rigmor Argren, en av lärarna i rättsvetenskap som är engagerad i ”Digilawforum”. Hon ser också att bloggandet kan vara något för studenterna att ta med på sitt cv efter examen.

Det rättsvetenskapliga programmet vid Örebro universitet har sedan länge en internationell profil, som för ett år sedan utökades med att också omfatta digitalisering.

Bloggen är på engelska, i linje med universitetets arbete för internationalisering.

– Det är en liten utmaning men jag är van eftersom jag har många vänner utomlands. Och jag älskar att skriva, säger Jenny Smedman, som en gång i tonåren hade en egen blogg - ”som alla andra”.

Hennes inlägg, som sätter fart på bloggen, handlar om hur digitaliseringen gör juridiken mer lättillgänglig, vilket medför både problem och möjligheter.

För studenterna är bloggen en möjlighet att vässa sig som skribenter. För en del kan akademiska arbeten, som till exempel examensuppgifter, var grunden till inläggen. Men det finns också utrymme att tänka mer fritt.

Vem ska följa bloggen?

– Visst finns det en akademisk underton men den vänder sig till alla som är intresserade av rättsvetenskap och digitalisering, säger Rigmor Argren.

– Jag tänker att de som just börjat läsa rättsvetenskap är en målgrupp. Och så tror jag bloggandet kan vara intressant för framtida arbetsgivare, säger Jenny Smedman.

Text: Maria Elisson
Foto: Privat