This page in English

Ny chans: Vaccinera dig mot covid-19 på campus

En sjuksköterska ger vaccin till en kvinna.

Vid den tillfälliga vaccinationsmottagningen kan man få både sin första och andra spruta mot covid-19. Foto: Håkan Risberg/Region Örebro län..

Onsdag den 15 september och torsdag den 16 september erbjuder Region Örebro län drop in-vaccination mot covid-19 i Långhuset på Örebro universitet. Både studenter och anställda är välkomna att vaccinera sig.

För att underlätta för de som vill ta sin första eller andra spruta samarbetar nu universitetet och Region Örebro län om den tillfälliga vaccinationsmottagningen. Den är öppen även för personer som inte är skrivna i Örebro län och för studenter och anställda som är medborgare i andra länder.

Vaccinationen kommer att ske i L159 i Långhuset. Det behövs ingen tidsbeställning. Från klockan 9.00 till 17.00 finns sjukvårdspersonal på plats för att ge vaccin. Mellan 12.00 och 13.00 är det stängt för lunch.

Ta med legitimation

Vid besöket behöver du fylla i en hälsodeklaration och legitimera dig.

Region Örebro län använder i första hand Modernas vaccin (Spikevax), men har även tillgång till Pfizers vaccin (Comirnaty). Har du redan fått din första dos ska du ta med ditt vaccinationskort, så att du får rätt sorts vaccin.

Givetvis är det också viktigt att du är frisk och inte har några symptom som tyder på covid-19.

Studenter och anställda som inte har möjlighet att vaccinera sig på onsdag eller torsdag hänvisas till Region Örebro läns övriga vaccinationsmottagningar. Läs mer om det här.

Så hittar du till den tillfälliga vaccinationsmottagningen

L159 ligger på campus Almby i den ände av Långhuset som är närmast Gymnastik- och idrottshuset, i jämnhöjd med biblioteket.

Vill du ha en detaljerad karta kan du tanka ner appen Mazemap till din telefon och där ange Örebro universitet och L159