ORU Talks: "Obetalbart att få se deras reaktioner"

ORU Talks serie om skolan och verkligheten fortsätter.
Den här veckan berättar vi om de nyanlända tonårstjejerna vars extra stöd för att lyckas nå målen i ämnet idrott och hälsa blev praktiknära forskning vid Örebro universitet.

Med det ökade antalet nyanlända elever som kom till Alléskolan för några år sedan, såg idrottslärarna Lisa Broadley och Maria Wahlström ett återkommande mönster. Många elever saknade grundmotoriska färdigheter. Med en praktisk stödstuga i motorik och hälsa har dom nu stärkt både elevernas självkänsla och motoriska färdigheter.

Lyssna på Lisa Broadley, Maria Wahlström och Marie Öhman, professor i idrott med didaktisk inriktning, när de berättar om stödstugan och det projekt inom praktiknära forskning som gjorde detta möjligt. Programledare är Anna-Karin Jungander, kommunikatör Örebro universitet

Avsnittet är det andra av fjärde i ORU Talks serie om skolan och verkligenheten som knyter an till Örebro universitets strategiska satsning Framtidens Lärarutbildning.

Förra veckan kom avsnittet med pedagogikprofessor Christian Lundahl som pratade om betyg och bedömning med läraren Anna Hildingsson.

Det avsnittet kan ni se här.