Publiksuccén Kalastider är tillbaka i Örebro

Ett collage av körsångare.

Örebro studentsångare (bilden är från 2019). Fotograf: Moa Helgesson

Julkonserten KALASTIDER är en drygt 20-årig tradition i Örebros kulturliv som lockar besökare från hela Mälardalsregionen till staden och universitetet. Den 2-4 december spelas de fyra föreställningarna där den sceniska kören Örebro University Choir under ledning av Fredrik Berglund åter bjuder in till musikkalas tillsammans med solister och orkester i Aula Nova på Örebro universitet.

– Glädjen att åter få stå på scen och bjuda på körsång och underhållning av hög klass går inte att beskriva med ord, säger Fredrik Berglund, konstnärlig ledare och producent för föreställningen.

Årets föreställningar spelas den 2–4 december i Aula Nova, som tar emot ca 550 gäster/föreställning. I föreställningen hör vi förutom Örebro University Choir och solister även Kalasorkestern och tillsammans bjuder de på en föreställning i två akter under ledning av Fredrik Berglund.

– Kalastiders unika koncept är att blanda välkänd julrepertoar med nykomponerad och nyarrangerad musik som är speciellt utformad för föreställningen. Vår publik förväntar sig detta och de kommer inte bli besvikna, säger Fredrik Berglund.

Läs mer om Kalastider på Örebro studentsångares Facebooksida.
Här kan du köpa biljetter till Kalastider.