Stort intresse för drop in-vaccination på campus

En sjukssköterska sätter plåster efter att ha vaccinerat en student i armen.

Distriktssjuksköterskan Christina Karlsson vaccinerar studenten Arina Balbaeva. I bakgrunden syns registrator Maria Eberfors.

Många studenter tog chansen att vaccinera sig mot covid-19 när Region Örebro län slog upp portarna till den tillfälliga vaccinationsmottagningen i Långhuset, som håller öppet idag och imorgon.
– Det känns väldigt skönt att vara fullvaccinerad, säger studenten Arina Balbaeva.

Arina Balbaeva läser femte terminen på Civilekonomprogrammet vid Örebro universitet. Hon tog sin första spruta hemma i Ludvika i somras och är glad över att hon nu slipper åka dit för att ta andra sprutan.

– Vi har många grupparbeten just nu, så det är skönt att inte behöva åka fram och tillbaka. Det var väldigt smidigt att ta sprutan här på campus. Det gick fort och alla var jättetrevliga, säger hon.

Nu hoppas Arina Balbaeva att allt ska bli lite mer som vanligt.

– Ju fler som vaccinerar sig, desto snabbare kommer det gå att öppna upp samhället igen. Jag ser fram emot att kunna träffa fler människor, framför allt äldre.

Minskar risken för lokala utbrott

Universitetsdirektör Louise Pålsson är glad över samarbetet med regionen, som innebär att studenterna kan vaccinera sig på campus.

– Att fler vaccinerar sig är viktigt både för att minska den allmänna smittspridningen och för att minska risken för lokala utbrott på universitetet, säger hon.

Vaccinationsmottagningen ligger i salen L159 i Långhuset på Örebro universitet och bemannas av vårdpersonal från Region Örebro län. Den håller öppet mellan 9-17 både idag och imorgon, med stängt för lunch mellan 12-13.

Här kan du läsa mer om drop in-vaccinationsmottagningen på Örebro universitet.

Text: Anna Lorentzon
Foto: Jesper Mattsson