Ny platsbank för arbetsgivare som söker studenter från Örebro universitet

Illustration av studenter och pusselbitar.

Nu har Örebro universitet en egen platsbank för studenter, där arbetsgivare som vill rekrytera studenter till heltids-, sommar- och extrajobb kan annonsera.

Fakta: Här hittar du Örebro universitets platsbank för studenter.  Arbetsgivare som vill annonsera i platsbanken kan registrera sig här.

– Vi ser ett stort intresse hos både näringsliv och offentlig sektor att rekrytera studenter från Örebro universitet. Äntligen kan vi erbjuda en plattform där arbetsgivarna själva kan annonsera – och där studenterna på ett enkelt sätt kan hitta jobben, säger Natalie Henriksson, koordinator för området karriär och framtid vid Örebro universitet.

Många chanser för studenter att möta arbetslivet

Det finns många olika vägar för studenter vid Örebro universitet att komma i kontakt med arbetslivet redan under studietiden. Förutom den samverkan som finns inom ramen för utbildningarna, som till exempel VFU/praktik och examensjobb, arrangeras också mässor, nätverksträffar med yrkesverksamma, rundabordssamtal och mentorskapsprogram. Andra exempel är inspirationsföreläsningar och stöd för studenter som är intresserade av entreprenörskap och innovation.

– Fackförbundet Akavia presenterade nyligen en undersökning som visar att Örebro universitet utmärker sig  och toppar listan över lärosäten när det gäller att underlätta för studenterna att få kontakt med arbetslivet. Det är ett fint kvitto på att våra studenter upplever att de får en chans att få in en fot på arbetsmarknaden redan under utbildningen, säger Natalie Henriksson.

LinkedIn som mötesplats – och nytt stöd på webben

Förutom den nya platsbanken för studenter är även LinkedIn-sidan Karriär och framtid @ ORU ny för i vår. Den ska fungera som en mötesplats för studenter och arbetsgivare med till exempel livesändningar, matchningsevent och en chans att skapa nätverk.

Allt stöd till studenter samlas på Örebro universitets hemsida under vinjetten Karriär och framtid. Här finns också karriärtips från alumner och arbetsgivare – och goda råd om hur man lyckas med sin jobbansökan.

Text: Anna Lorentzon
Illustration: Fredrik Birath