Mingel om entreprenörskap lockade studenter till Hubben

1/7

Många studenter tog chansen att utmana en vän, äta god mat och ta del av information om entreprenörskap och idéutveckling när Hubben bjöd in till mingel.
– Här får man tillgång till så många verktyg och människor, säger studenten Petter Alström.

Han passade på att utmana kurskamraten Ludvig Eriksson i sumobrottning under minglet. Båda två studerar affärsutveckling vid Handelshögskolan på Örebro universitet. Petter Alström står i begrepp att starta en egen marknadsföringsbyrå och tycker att han får ett ovärderligt stöd i innovationsprocessen, både här i Hubben från de som jobbar vid ORU Innovation Arena och Örebro universitet Holding – och från Companion nere på stan.

– Jag har fått hjälp med att tro på mig själv – och ibland med att komma ner på jorden igen. Här får man tillgång till så många verktyg och människor. Det hade tagit lång tid att komma på allt själv, säger han.

Många aktörer som stöttar studenter

Studenter från Måltidsekologprogrammet bjöd på en vegansk bowl. Vid minglet passade de verksamheter som finns inom innovation, entreprenörskap och idéutveckling på att visa upp sig och prata med studenter. Representanter från bland annat Studentuppdrag, Innovationskontoret, Karriär och framtid och Student Impact Lab fanns på plats.

– Vi är jättenöjda med dagen. Det var roligt att se att så många studenter var intresserade av entreprenörskap och ville ta chansen att se de studentarbetsplatser som finns i Hubben, säger Katrin Wieder, koordinator för Karriär och framtid vid Örebro universitet.

Text och foto: Anna Lorentzon