Fira valborgsmässoafton tillsammans – på distans

30 april 2020 21:00 – 21:40 Örebro

Tänd grillen, samla familjen och känn dig varmt välkommen att fira Valborg tillsammans med Örebro Studentsångare och landshövding Maria Larsson – i år på distans. Det direktsända firandet från Örebro slott bjuder också på premiärvisningen av örebroarnas alldeles egna virtuella kör som tillsammans sjunger ”Vintern rasat”.

Tusentals örebroare samlas varje år för att sjunga in våren tillsammans vid det stämningsfulla valborgsfirandet vid Örebro slott. I år blir firandet annorlunda. På grund av corona-viruset bjuder Örebro universitet, Länsstyrelsen i Örebro och Örebro kommun i stället på ett digitalt firande som direktsänds från Örebro slott.

Premiär för den virtuella Örebro-kören på Valborg

Under två veckor har många örebroare tagit chansen att bidra till det gemensamma firandet genom att spela in sig själva när de sjunger den traditionella valborgssången "Vintern rasat" ("Längtan till landet") hemma framför datorn. Bidragen klipps nu ihop till en stor kör, som kommer att premiärvisas under direktsändningen på valborgsmässoafton.

Programmet startar 21.00

Klockan 21.00 den 30 april startar direktsändningen av valborgsfirandet inifrån Örebro slott som förutom premiären av den virtuella kören också bjuder på tal av landshövding Maria Larsson samt sång och musik av Örebro studentsångare under konstnärlig ledning av Fredrik Berglund.

För att minska risken för smittspridning finns endast ett mindre antal människor på plats i slottet. Alla övriga är välkomna att följa programmet på den här sidan, oru.se/distansvalborg.

För att se den teckentolkade versionen av evenemanget klickar du på den blå rutan ovan där det står "Till teckentolkad livestream".

Det kommer inte att tändas någon valborgsmässobrasa.

Dela med dig av ditt firande i sociala medier

Du som deltar i valborgsfirandet på distans får gärna vara med och dela med dig av ett foto från din valborgsmässoafton på Instagram eller Facebook. Tagga bilden med #distansvalborg.

Varmt välkomna att fira med oss!

Bilden visar en hand som häller sås över grillade grönsaker och kött.

Grythyttan-kockens bästa tips för en lyckad grillkväll på Valborg

Här bjuder Karl-Magnus Edberg, kock och adjunkt vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, på sina bästa tips för en lyckad grill-middag på valborgsmässoafton.