Musikdidaktiskt nätverk 14 september

14 september 2023 15:15 – 17:00 (Inställt) Lokal meddelas ungefär en vecka innan nätverksträffen till den mailadress du anger i anmälan.

Händer som spelar piano

RUC - Regionalt utvecklingscentrum välkomnar musiklärare i grundskolan, skolledare, lärarutbildare och forskare inom musikdidaktiska områden till ännu en nätverksträff.

Program

Högerradikal musik i förändring: Vad innebär det för musiklärare?

Sam deB.jpgNätverksträffen leds av Sam de Boise, docent i musikvetenskap vid Musikhögskolan Örebro universitet. Musik har historiskt använts av högerradikala för att rekrytera unga, finansiera aktiviteter och sprida politiska budskap. Med förändringar i teknik har den radikala högern blivit mer "tekniskt kunnig". Streamingtjänster har konsekvent haft problem med att identifiera och ta bort högerextrem musik och det finns också bevis som tyder på att de typer av musik som förknippas med högerextrem politik har förändrats för att undvika upptäckt.

Under denna nätverksträff fokuserar vi på vilka som är de största förändringarna inom högerradikal musik och vilka frågor detta väcker för musikklassrummet. Vi kommer också att diskutera vad som är musiklärares skyldigheter och hur man kan svara på dessa utmaningar.

Nätverksträffen består av presentation varvat med deltagardrivna aktiviteter i regionalt blandade grupper.

Anmälan

Individuell anmälan krävs. Anmälan är stängd.
Deltagande är kostnadsfritt och vi bjuder på kaffe.
Anmälan är bindande och uteblivet deltagande kan komma att debiteras. Meddela därför eventuell avanmälan i god tid.

Välkommen!

Vid eventuella frågor kontakta
Camilla Segerlind
Evenemangssamordnare RUC - Regionalt utvecklingscentrum
This is an email address, tel. 019-30 10 55