Samhällsvetenskapligt didaktiskt nätverk 9 april 2024

09 april 2024 15:15 – 17:00 Lokal meddelas ungefär en vecka innan nätverksträffen till den mailadress du anger i anmälan.

Personer som demonstrerar framför en världskarta.

RUC - Regionalt utvecklingscentrum välkomnar dig som lärare i samhällsvetenskapliga ämnen, skolledare, lärarutbildare och forskare inom samhällsvetenskapligt didaktiska områden till ännu en nätverksträff.

Program

Elevperspektiv på de svenska romernas historia och mänskliga rättigheter

Nätverksträffen leds av Olle Nolgård, filosofie doktor i didaktik och universitetslektor iOlle Nolgård ämnesdidaktik vid Institutionen för ämnesdidaktik på Stockholms universitet. Hans forskning har under de senaste åren fokuserat Difficult histories, mänskliga rättigheter och minoritetshistoria i högstadiets historieämne.

Under nätverksträffen presenterar han sin forskning om elevperspektiv på de svenska romernas historia och mänskliga rättigheter. I särskilt blickfång står de möjligheter, utmaningar och didaktiska implikationer som synliggjorts genom hans avhandlingsstudier. Med utgångspunkt i presentationen kommer vi i regionalt blandade grupper att få tillfälle att reflektera över minoritets- och urfolksperspektiv i historieundervisningen.

Anmälan

Individuell anmälan krävs. Deltagande är kostnadsfritt. Vi bjuder på kaffe.
Anmälan är bindande och uteblivet deltagande kan komma att debiteras. Meddela därför eventuell avanmälan i god tid.

Anmäl dig via länken här nedan senast  2 april 2024.

Välkommen!


Vid eventuella frågor kontakta
Jenny Rosén, administratör RUC - Regionalt utvecklingscentrum
This is an email address, tel. 019-30 31 38

Lägg till i din kalender