Samhällsvetenskapligt didaktiskt nätverk 9 april 2024

09 april 2024 15:15 – 17:00 Lokal meddelas ungefär en vecka innan nätverksträffen till den mailadress du anger i anmälan.

Personer som demonstrerar framför en världskarta.

RUC - Regionalt utvecklingscentrum välkomnar dig som lärare i samhällsvetenskapliga ämnen, skolledare, lärarutbildare och forskare inom samhällsvetenskapligt didaktiska områden till ännu en nätverksträff.

Elevperspektiv på de svenska romernas historia och mänskliga rättigheter

Nätverksträffen leds av Olle Nolgård, filosofie doktor i didaktik och universitetslektor iOlle Nolgård ämnesdidaktik vid Institutionen för ämnesdidaktik på Stockholms universitet. Hans forskning har under de senaste åren fokuserat Difficult histories, mänskliga rättigheter och minoritetshistoria i högstadiets historieämne.

Under nätverksträffen presenterar han sin forskning om elevperspektiv på de svenska romernas historia och mänskliga rättigheter. I särskilt blickfång står de möjligheter, utmaningar och didaktiska implikationer som synliggjorts genom hans avhandlingsstudier. Med utgångspunkt i presentationen kommer vi i regionalt blandade grupper att få tillfälle att reflektera över minoritets- och urfolksperspektiv i historieundervisningen.

Individuell anmälan krävs. Deltagande är kostnadsfritt. Vi bjuder på kaffe.
Anmälan är bindande och uteblivet deltagande kan komma att debiteras. Meddela därför eventuell avanmälan i god tid.

Anmäl dig via länken här nedan senast  2 april 2024.

Välkommen!

Vid eventuella frågor kontakta
Jenny Rosén, administratör RUC - Regionalt utvecklingscentrum
This is an email address, tel. 019-30 31 38