Välkommen till ett symposium om framtidens mat

25 november 2025 13:00 – 17:00 The Royal Swedish Academy Of Sciences, Lilla Frescativägen 4 A, Stockholm

Mat och hälsa.

Hur kan växtbaserade proteiner bidra till ett mer hållbart livsmedelssystem – och vad krävs för att de ska bli både hälsosamma och goda?

I takt med att planetens utmaningar växer, ökar behovet av innovativa lösningar. Under detta symposium, arrangerat av Kungliga Vetenskapsakademiens Nationella kommitté för nutrition och livsmedelsvetenskap och PAN Sweden, samlas forskare, experter och intressenter för att utforska:

  • Växtbaserade proteiners koppling till de globala målen (SDG:erna)
  • Möjliga hälsoaspekter och risker
  • Teknologiska utmaningar och möjligheter

Datum: 25 november kl.13:00-17:00

Plats: The Royal Swedish Academy Of Sciences, Lilla Frescativägen 4 A, Stockholm

Anmäl dig här: Plant-based proteins for a healthy and sustainable diet - Kungl. Vetenskapsakademien

Anmälan senast 16/11

Ta chansen att bli inspirerad, nätverka och få insikter om hur vi tillsammans kan forma framtidens hållbara mat!

--

In English:

Welcome to a symposium on the future of food

How can plant-based proteins contribute to a more sustainable food system – and what does it take to make them both healthy and delicious?

As global challenges intensify, the need for innovative solutions grows. This symposium, hosted by National Committee for Nutrition and Food Science at the Royal Swedish Academy of Sciences and PAN Sweden, brings together researchers, experts and stakeholders to explore:

  • The link between plant-based proteins and the Sustainable Development Goals (SDGs)
  • Potential health benefits and concerns
  • Technological challenges and opportunities

Date: November 25

Location: The Royal Swedish Academy Of Sciences, Lilla Frescativägen 4 A, Stockholm

Register here: Plant-based proteins for a healthy and sustainable diet - Kungl. Vetenskapsakademien

Last date for register 16 November.

Join us for an inspiring day of insights, networking and discussions on how we can shape the future of sustainable food together!