Musikstudenter från Örebro universitet nominerade till P3 Guld

Robin Hanberger Peréz, Noah Deutschmann och Isak Gunnarsson.

Robin Hanberger Peréz, Noah Deutschmann och Isak Gunnarsson är nominerade till P3 Guld med sitt band Tribe Friday.

Noah Deutschmann och Isak Gunnarsson som är studenter på Musikhögskolan vid Örebro universitet är nominerade till P3 Guld i kategorin Årets grupp med sitt band Tribe Friday.
– Utan Musikhögskolan hade nomineringen aldrig blivit av, säger Noah Deutschmann.

De studerar båda på det konstnärliga kandidatprogrammet i musikalisk gestaltning med inriktning mot musikproduktion och songwriting. Tillsammans med Robin Hanberger Peréz på bas har de bandet Tribe Friday, där Noah Deutschmann står för sång och gitarr och Isak Gunnarsson spelar gitarr.

– Det känns lite som att det är någon som driver med oss. Eller som att vi lever i en hidden cam-realityserie. Overkligt, alltså. Och jättekul! Och nervöst, säger Noah Deutschmann om nomineringen till P3 Guld.

Tribe Friday är ett av fem band som tävlar om att bli Årets grupp. De övriga nominerade är Bennett, Estraden, Hov1 och Icona Pop.

– Konkurrensen är stenhård, förstås. Icona Pop, Hov1 - massa stora popgrupper. Det känns lite David versus Goliat-läskigt. Men vi är hungrigast! 

Vad skulle det betyda att vinna? 

– Det skulle betyda jättemycket. Sjuk bonus dessutom att kunna skicka sådana ”told you so!”-mess till folk som tvivlat på att det där med att spela i rockband är ett bra karriärsval.

Hur skulle du beskriva er musik? 

– ”Bubblegum emo” kallar vi genren för. Vi blandar väl egentligen sound hejvilt, för alla i bandet har väldigt breda influenser, men någon form av utgångspunkt är väl ösig, gitarrdriven indierock (tänk typ Arctic Monkeys, The Strokes, The Hives, The Killers) med en hälsosam dos melankoli.

Isak Gunnarsson går första året på det konstnärliga kandidatprogrammet och Noah Deutschmann är inne på tredje och sista året. De beskriver Musikhögskolan vid Örebro universitet som jättefin, med fina lokaler och trevliga människor. 

Vad betyder Musikhögskolan för er musikkarriär? 

– Väldigt mycket. Man kan väl lugnt säga att den här nomineringen inte hade blivit av utan Musikhögskolan. Alla låtar är inspelade i universitets studio, längst upp på campus. I vanliga fall kostar studiohyra skjortan, så det har varit en oerhörd hjälp att ha så bra utrustning nära till hands. Guld, säger Noah Deutschmann.

Fram till den 21 december kl. 23.59 kan man rösta på de nominerade artisterna. Vinnarna avslöjas på P3 Guld den 23 januari 2021.

Text: Anna Lorentzon
Foto: Sveriges Radio