This page in English

Handelshögskolan vid Örebro universitet med i toppskiktet på internationell rankning

En avatar på digital scen tar emot utmärkelse

Ceremoni anno 2021 - en avatar tar emot utmärkelsen tre palmer till Handelshögskolan.

Handelshögskolan vid Örebro universitet finns ännu en gång med bland världens bästa handelshögskolor enligt rankningsinstitutet Eduniversal.
– Placeringen är ett kvitto på att vårt arbete med kvalitet fungerar, säger Erik Löfmarck, nytillträdd prefekt.

Eduniversal, med säte i Paris, rankar varje år de 1 000 bästa handelshögskolorna i världen av sammanlagt omkring 16 000 i 154 länder. De tusen i toppen graderas sinsemellan med ”Palmes of Excellence”, där de bästa får fem palmer.

Handelshögskola vid Örebro universitet får i år tre palmer, en utmärkelse som står för "Excellent handelshögskola, med ökande internationell betydelse”. Ackrediteringar är tillsammans med internationalisering och lärosätets position på andra rankninglistor avgörande kriterier för Eduniversals rankning. På rankningen finns nio svenska lärosäten. Handelshögskolan i Stockholm ligger i topp på Sverigelistan.

– Med goda positioner på rankningslistor som Eduuniversal ökar möjligheten för oss att ha ännu fler internationella partneruniversitet, något som vi jobbar aktivt med. Vi vill att våra studenter ska ha möjlighet att åka på utbyte till lärosäten som håller en hög kvalitet, säger Pia Bro-Nygårdhs, ansvarig för internationalisering på Handelshögskolan.

Erik Löfmarck, tog tillsammans med proprefekt Elin Vimefall och Pia Bro-Nygårdhs emot utmärkelsen vid en ceremoni på årets kongress, som genomfördes helt digitalt.

Men det var likafullt en ceremoni på scen – med mottagare i form av avatarer.