This page in English

Maria Axinge

Befattning: Skrivhandledare Organisation: Universitetsbiblioteket

E-post: bWFyaWEuYXhpbmdlO29ydS5zZQ==

Telefon: 019 302215

Rum: U1152

Maria Axinge

Om Maria Axinge

Maria Axinge är skrivhandledare på Akademiskt skrivcentrum, som finns på Örebro universitetsbibliotek. Hon tillhör enheten för lärande- och ämnesstöd och har sitt kontor på huvudbiblioteket, Campus Örebro. 

Maria arbetar med stöd i akademiskt skrivande på svenska till studenter och doktorander, föreläser om ämnet och medverkar vid seminarium om studenters akademiska skrivande. Hon är kontaktperson för ämnena företagsekonomi, byggteknik, maskinteknik, omvårdnadsvetenskap, medicin, MKV, radiologi, retorik, sociologi och psykologi.

Maria producerar även filmer om akademiskt skrivande vänt till studenter, som publiceras på Örebro universitetsbiblioteks kanal på Youtube. Dessa filmer kan även inkluderas i lärares arbete vid vägledning av studenter i det akademiska språket och Maria instruerar lärare kring hur detta kan göras. 

Maria är legitimerad gymnasielärare i svenska och tar varje tillfälle som ges för att belysa vad övergången från gymnasiet till högre utbildning innebär för nya studenter. För hon tror på möjligheten att göra denna övergång smidigare, både för nya studenter och lärare.