Samverkansplattform Mat och hälsa
Nyheter
-
Testcase: Forskare vill göra vegetariska rätter godare
Kön ringlade lång utanför Kårhuset när Vegetarian Burger Week stod på menyn. Samtidigt var lunchserveringen en del av ett testcase inom Samverkansplattformen Mat och hälsa, i samarbete med Kårhusrestaurang och PAN-Sweden.
-
Örebroforskarna Samira Prado och Victor Castro Alves gästade Food&Health@ORU
I fredags gästade Samira Prado, forskare i biomedicin, och Victor Castro Alves, forskare i kemi, frukosten för att berätta om sin forskning om växtbaserad mat och individanpassad nutrition.
-
Jästsvamp hjälper oss att förstå människan
Visste du att jästen du bakar med har många likheter på cellnivå med både djur och människor? I sin senaste krönika skriver Johan Schnürer om kärleken till denna fascinerade organism.
-
Anna Ström gästade Food&Health@ORU: "Vi ska arbeta vidare med hur vi kommunicerar kring hälsa och mat"
Nyligen gästade Chalmersforskaren Anna Ström seminarieserien Food & Health@ORU för att prata om växtbaserade proteiner och deras betydelse för hälsa och välmående.
-
Workshop utforskade nya sätt att använda spannmål för bättre hälsa och hållbarhet
Virvelkvarnar och bulgur på korn. Hur kan vi använda oss mer av befintliga förädlingsmetoder och ta fram nya typer av spannmålsprodukter som bidrar till bättre hälsa och ökad hållbarhet? Den frågan stod i centrum under en workshop, som lockade aktörer...