Restaurang- och hotellhögskolan

Julmingel 2021 - Nya villkor för gastronomin

inbjudan julmingel

Restaurang- och hotellhögskolan bjuder in till det årliga julminglet i Måltidens Hus. I traditionell anda bildar vi oss genom en föreläsning i Gastronomiska Teatern och avslutar med mingel och "tjuvsmakning" av julen.

Plats: Gastronomiska Teatern, Måltidens Hus
Datum: 6 december, 2021
Tid: 18.00 - 20.00

Minglet har ett begränsat antal platser.

Vi ber dig stanna hemma vid minsta symptom och hålla dig uppdaterad om Folkhälsomyndighetens eventuella nya råd. Vid eventuella nya restriktioner kommer vi att följa rådande rekommendationer.

Julen närmar sig och för många är laxen en av höjdpunkterna. Professor Anders Kiessling djupdyker i forskningen om hållbart odlad laxfisk. Utgångspunkt är projektet "Fem ton grön fisk i disk" där gastronomisk forskning sker mellan Sveriges lantbruksuniversitet, Axfoundation och Restaurang- och hotellhögskolan. Förhoppningen är att vi simmar vidare mot miljövänlig mat med högsta gastronomiska kvalitet. Universitetsadjunkt Johan Swahn är vår ciceron för kvällen - i diskussionen om värdet och betydelsen av hållbart odlad laxfisk.

Efter föreläsningen är det självklart dax för lax! Vi bjuder in till mingel där Restaurang- och hotellhögskolans lärare och studenter sätter laxen och julens smaker i fokus.

Anmälan är stängd.