Restaurang- och hotellhögskolan

Gjutjärnspriset

Gjutjärnspanna

Utlysningen sätter hantverket i fokus och riktar sig till studenter inom Kulinarisk kock och måltidskreatörsprogrammet årskurs tre.

I ansökan ska studenten reflektera över hur hantverksproven samt de verksamhetsförlagda studierna har utvecklat den personliga hantverksskickligheten. Ansökan ska omfatta 450-550 ord.

Priset består av en middag för två på en restaurang där det klassiska hantverket är i fokus samt ett köksredskap som vid gott handhavande kommer vara pristagaren trogen livet ut.

Sista ansökningsdag är 20 maj och ansökan skickas till This is an email address Ansökan anonymiseras och granskas av tidigare pristagare som har mycket god kunskap om hantverkets betydelse för en kulinarisk kock.

Vinnare av Gjutjärnspriset

2021 - Mohammed Omer
2020 - Daniel Persson
2019 - Constance Loeper

Årets stipendiat 2019

2019 års gjutjärnsstipendiat är Constance Loeper!