Restaurang- och hotellhögskolan

Gjutjärnspriset

Gjutjärnspanna

Utlysningen sätter hantverket i fokus och riktar sig till studenter inom Kulinarisk kock och måltidskreatörsprogrammet årskurs tre.

I ansökan ska studenten djupgående reflektera och ge tydliga exempel på hur hantverksproven samt de verksamhetsförlagda studierna har utvecklat den personliga hantverksskickligheten. Ansökan ska omfatta 450-550 ord och vara anonymt skrivet.

Priset består av en middag för två på en restaurang där det klassiska hantverket är i fokus samt ett köksredskap som vid gott handhavande kommer vara pristagaren trogen livet ut.

Sista ansökningsdag är 27 maj och ansökan skickas som ett Word-dokument till This is an email address . Döp dokumentet "Gjutjärnspriset" och ditt namn.

Ansökan anonymiseras och granskas av tidigare pristagare som har mycket god kunskap om hantverkets betydelse för en kulinarisk kock.

Vinnare av Gjutjärnspriset

2022 - Wilhelmina Björling
2021 - Mohammed Omer
2020 - Daniel Persson
2019 - Constance Loeper

Årets stipendiat 2022, Wilhelmina Björling

Årets stipendiat 2022 - Wilhelmina Björling

Årets stipendiat 2020, Daniel Persson

Årets stipendiat 2020 - Daniel Persson

Årets stipendiat 2019, Constance Loeper

Årets stipendiat 2019 - Constance Loeper