Restaurang- och hotellhögskolan

Örjan Kleins Stipendiefond "Den medvetna måltiden"

Örjan Kleins Stipendiefond för medvetna måltider syftar till att förena måltidens gastronomi, estetik, hälsofrämjande och ekologisk hållbarhet. Kokkonsten skall präglas av kunskap, finess och punktlighet förenad med ett klokt val av råvaror och en bra sammansättning av måltiden inspirerad av medelhavsmaten.

Vem kan bli kandidat?

Två stipendier delas ut, ett för forskning och ett för kockhantverk på 15 000 kr vardera. Studenter som utbildas eller har utbildats på grundnivå eller inom forskarutbildning på Restaurang- och hotellhögskolan, Campus Grythyttan, Örebro universitet kan söka. Kandidaterna har fokus på medvetna måltider inom restaurang, skola eller sjukhus.

Ansökan skickas till rhs@oru.se senast den 30 maj. Skriv "Örjan Klein" i ämnesraden.
Vid frågor kontakta Åsa Öström, åsa.ostrom@oru.se, 019-30 20 11.

Ansökan 

Ansökan skall innehålla:

-          Ett kort CV
-          Dina tankar om den medvetna måltiden och hur du vill använda stipendiet
-          För kockhantverk: beskriv hur du arbetar eller vill arbeta med medvetna måltider
-          För forskare: beskriv din forskning inom området
-          Max 500 ord

Stipendieutdelning

Stipendiaterna utses av en jury bestående av:

  • Örjan Klein, kock, matkreatör och restauratör
  • Inga-Britt Gustafsson, tidigare professor i måltidskunskap
  • Åsa Öström, professor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan
  • Magnus Westling, biträdande lektor vid Restaurang- och hotellhögskolan

Tidigare års stipendiater

  • Viktoria Hardeborn Levin
  • Magnus Westling
  • Camilla Lagerqvist
  • Manfred Boström
  • Victor Hansen
  • Malin Hedberg
  • Johan Hyltner
  • Cecilia Sporre Magnusson
  • Erika Nordin Rapp
  • Sophie Berlin
  • Karl-Christian Wallberg
  • Amanda Samuelsson
  • Nicolina Karlsson
  • Sara Thörnlund Persson