Restaurang- och hotellhögskolan

Vingården Domaine Alloïs, Frankrike

utsikt från vingård

Mitt namn är Linnéa Ingemarsson och går andra året på Sommelier och måltidskreatör. Just nu är jag ute och gör min praktik på Domaine Alloïs i nationalparken i Luberon, Frankrike. Redan när jag sökte till sommelierprogrammet visste jag att jag ville göra min praktik på en vingård i Frankrike. Nu är jag här och ångrar det inte en sekund! Jag valde att vara på en mindre vingård för att få en överblick över allting som händer på gården.

Min handledare driver gården själv och kan därför visa mig alla moment i tillverkningsprocessen. Jag har fått göra allt möjligt här; buteljera vin, köra leveranser, filtrera vin, köra traktor, ta hand om rankorna och hålla provningar med kunder i butiken. Förutom att lära mig om vintillverkning har detta gett mig chansen att utmana mig själv och prova på saker jag aldrig fått eller vågat göra tidigare. Jag är glad att jag tog den här chansen och kommer njuta ordentligt de veckor som är kvar.