Food & Health@ORU: Hållbara måltider med stöd av data och AI

27 februari 2026 08:45 – 09:30 Innovasalen, ARC, campus Örebro, alternativt online (Zoom)

Mat och hälsa.

Välkommen till seminariet Food & Health@ORU, som handlar om hur data och AI kan användas för att utveckla hållbara måltidslösningar för framtiden.
Dagens gäster är Mats Carlbäck, lektor i måltidskunskap vid Örebro universitet och Marie Dahlgren, vice vd på Loka Brunn.

Food & Health@ORU: Hållbara måltider med stöd av data och AI

  • Datum: Fredagen den 27 februari 2026.
  • Plats: Innovasalen, ARC, campus Örebro, alternativt online (Zoom).
  • Tid: Frukost serveras från 08.00. Seminariet pågår mellan 08.45 och 09.30.
  • Språk: Presentationen ges på svenska men frågor kan ställas på engelska.

Hur kan måltidsupplevelser bli både hälsosamma, hållbara och lönsamma? Vid detta seminarium presenterar vi Experience Accounting – ett innovativt projekt som kombinerar kundinsikter och kostnadsanalys för att skapa hållbara måltidslösningar för framtiden.

Tillsammans med Loka Brunn och Grythyttans Gästgivargård visar vi hur data och AI kan användas för att utveckla erbjudanden som möter både miljökrav och gästernas förväntningar. Välkommen att inspireras och diskutera hur vi kan forma en mer hållbar framtid för måltidsbranschen.

Medverkande:

Mats Carlbäck – forskare vid Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet
Marie Dahlgren – vice vd på Loka Brunn