Sista chansen att söka utbildning till våren

Två studenter bläddrar i en bok.

Imorgon är sista dagen att ansöka till vårens utbildningar vid Örebro universitet. Välj mellan elva program och ett stort antal kurser som riktar sig till både dig som är ny student och till yrkesverksamma som vill fylla på sina kunskaper.

Ansökan till vårens kurser och program senast fredag den 15 oktober på Antagning.se.

Läkarprogrammet, Psykologprogrammet, Sjuksköterskeprogrammet och Socionomprogrammet är några exempel på grundutbildningar som startar till våren.

Det finns dessutom drygt 300 kurser att söka inom fler än 30 olika ämnesområden.

– Vi erbjuder till exempel ett antal kurser för den som vill förbättra och fylla på sina kunskaper om artificiell intelligens, AI, säger Cecilia Andersson Mårdh, utbildningskoordinator vid Örebro universitet.

Ny kurs ska motverka hemmasittande

En nyhet för i vår är kursen Samverkan för att främja skolnärvaro och psykosocial hälsa, som riktar sig till skolpersonal, socionomer och andra som kommer i kontakt med barn och unga som inte går till skolan. Kursen bygger på den senaste forskningen och erfarenheter från yrkesverksamma inom bland annat skola och socialtjänst och har vuxit fram inom ramarna för den strategiska satsningen på Framtidens lärarutbildning.

– Det finns ett stort intresse bland många som jobbar i skolans värld att lära sig mer om hur man kan jobba framgångsrikt med att öka skolnärvaro och minska risken för psykisk ohälsa. Att utbildningen dessutom ges på halvfart och till stor del på distans är något som vi hoppas kommer underlätta för yrkesverksamma att delta, säger Cecilia Andersson Mårdh.

Anmäl dig på Antagning.se

Ansökan till vårens kurser och program är öppen till och med midnatt imorgon, fredag den 15 oktober. Läs mer om utbudet och anmäl dig på Antagning.se.

Universitets- och högskolerådet kommer att publicera preliminär statistik för det totala antalet anmälningar till universitet och högskolor på sin hemsida under helgen. Mer utförliga siffror och analyser kommer under måndagen, då även Örebro universitet planerar att gå ut med ett pressmeddelande.

Text: Anna Lorentzon