This page in English

Faisal Ahmad Khan

Befattning: Postdoktor Organisation: Institutionen för naturvetenskap och teknik

E-post:

Telefon: Telefonnummer saknas

Rum: -

Faisal Ahmad Khan
Forskningsämne Forskningsmiljöer

Om Faisal Ahmad Khan

Faisal Ahmad Khan (PhD, biologi / mikrobiologi) är forskare i projektet "MicroSens - Förbättring av sensorisk perception genom att förändra oral mikrobiota". Faisal har en bakgrund och forskningserfarenhet inom mikrobiologi, molekylärbiologi och bioinformatik. Projektet är en del av Örebro universitetets strategiska forskningsinitiativ Mat och hälsa.
Faisal arbetar i ett tvärvetenskapligt konsortium med fokus på mikrobiologi, sensorisk perception och maskininlärning. Projektet syftar till att förbättra vår förståelse av oral mikrobiota i smakuppfattning. Det handlar om att arbeta med paneler för smak och sensorisk perception, metagenomisk analys av orala mikrober, bioinformatik och maskininlärning för mönsterigenkänning.
Faisals doktorandforskning har fokuserat på studien av de novo-uppkomsten av bakterieresistens mot beta-laktamantibiotika under förhållanden som är relevanta för naturliga miljöer och effekten av temperaturen på resistensen. Han utvärderade också förekomsten av karbapenemproducerande Enterobacteriaceae (CPE) i svenska naturmiljöer som påverkas av avloppsvatten från människor och sjukhus och den genetiska jämförelsen med lokala kliniska bakterier.

 

Publikationer

Artiklar i tidskrifter |  Doktorsavhandlingar, sammanläggningar | 

Artiklar i tidskrifter

Doktorsavhandlingar, sammanläggningar