This page in English

Magnus Westling

Tjänstetitel: Doktorand Organisation: Restaurang- och hotellhögskolan

E-post:

Telefon: 019 302014

Rum: K111

Magnus Westling

Forskningsämne

Om Magnus Westling

Magnus Westling är doktorand vid Restaurang- och hotellhögskolan, campus Grythyttan, Örebro universitet. Magnus har en yrkesbakgrund som kock och har läst måltidsekologprogrammet på Örebro universitet med fil. kand. examen i både biologi och i måltidskunskap och värdskap. Han har vid sidan om forskarutbildningen tillsammans med sin hustru Märta ett företag med fokus på mathantverk som inbegriper rosteri, bageri och kafé. 

  

Forskningsinriktning

Magnus undersöker om det finns en gastronomisk potential för en odlad mångfald och i så fall hur den kan utveckla nordisk gastronomi. Magnus vill ta frågor som berör miljömässig hållbarhet, måltidskultur, hantverk, traditioner och odlad mångfald inom matproduktion och konsumtion från diskussionsbordet till matbordet. Detta gör han i sina studier genom att kombinera biologi, hantverk och sensorik. 

Forskningsprojekt

Forskargrupper

Forskargrupper

Publikationer

Publikationer

Artiklar i tidskrifter | 

Artiklar i tidskrifter

Westling, M. , Leino, M. W. , Nilsen, A. , Wennström, S. & Öström, Å. (2019). Crop and Livestock Diversity Cultivating Gastronomic Potential, Illustrated by Sensory Profiles of Landraces. Journal of Food Science, 84 (5), 1162-1169.
Westling, M. , Danielsson Tham, M. , Jass, J. , Nilsen, A. , Öström, Å. & Tham, W. (2016). Contribution of Enterobacteriaceae to Sensory Characteristics in Soft Cheeses Made from Raw Milk. Procedia Food Science, 7, 17-20.