Musikhögskolan

Rebell Gitarrkvartett blir ny Ensemble in Residence för Musik i Syd 22/23!

Rebell gitarrkvartett

Foto: Benjamin Holmqvist

De tidigare studenterna från Musikhögskolan har med sin rebelliska gitarrkvartett nyligen utsetts som Ensemble in Residence för Musik i Syd.

Rebell Gitarrkvartett består av alumnerna Hannes Wikström, Henning Gren, Emil Miranda Holmberg samt Jonathan Bernhardsson, som alla har gått det konstnärliga kandidatprogrammet med inriktning Kammarmusik med klassisk gitarr som huvudinstrument på Musikhögskolan, Örebro universitet. 

Att få bli utsedda som Ensemble in Residence för Musik i Syd innebär bland annat ett samarbete i 1,5 år med fokus på att gruppen ska etablera sig som ensemble i professionella sammanhang. De kommer att spela på diverse scener internationellt såväl som nationellt, samt ges chans att utveckla konstnärliga idéer och projekt i samarbete med Musik i Syds producenter.

– Det är så roligt! Vi ser verkligen fram emot alla kreativa samarbeten som väntar. Vi är taggade på att möta ny publik och nå ut med våra konstnärliga idéer och musikaliska projekt, säger Hannes Wikström för Rebell Gitarrkvartett.

Även folkmusikduon Vågspel, där den tidigare studenten Kristin Kennemark ingår som en av gruppens två medlemmar utsågs som Ensemble in Residence för Musik i Syd. Kristin har precis som killarna i Rebell Gitarrkvartett läst det konstnärliga kandidatprogrammet med inriktning Kammarmusik vid Musikhögskolan men med violin som huvudinstrument. 

De tidigare gitarrstudenterna är idag väldigt tacksamma för sin genomförda utbildning vid Musikhögskolan och erfarenheterna de skaffat sig från det konstnärliga kandidatprogrammet och vill passa på att rikta ett uppskattande hejarop till sina föredetta ansvariga lärare, Mats Jansson, Jakob Henriques och Lena Johnson. 

– Det var ju i Örebro som vi lade grunden för kvartetten. Utan stöd från våra lärare, Stenhammarkvartetten (m.fl.) vore vi inte en av tre utvalda ensembler, av de 30 sökande för residensskapet, avslutar Hannes Wikström.

Vi säger stort grattis till våra alumners framgångar!

Om ni vill läsa mer om Rebell Gitarrkvartett hittar ni dem på instagram @rebellgitarr

Läs mer om Musik i Syd och deras utmärkelse Ensemble in Residence