This page in English

Musikhögskolan

Kontakt och presentation

Musikhögskolan vid Örebro universitet erbjuder spännande, intressanta och relevanta utbildningsprogram inom musik- och teaterområdet. Vi bedriver internationellt framstående forskning inom musikvetenskap och musikpedagogik. Närheten mellan Musikvetenskap, Musikpedagogik och Musikalisk gestaltning underlättar samarbeten och möjliggör god forskningsanknytning för våra utbildningar.

Drygt 200 studenter läser något av våra utbildningsprogram och genom vårt stora utbud av kurser öppnar vi upp för ännu fler. Våra utbildningar kräver både skickliga lärare och erfarna handledare och när du studerar hos oss möter du lärare med både hög nivå och bred kompetens såväl inom det konstnärliga som i det vetenskapliga området. Många av våra ca 50 lärare är verksamma inom flera av våra utbildningar.

Vår vackra Musikhögskola med sina fräscha, inspirerande lokaler är placerad högst upp på Campus och invigdes hösten 2004. Våra lokaler erbjuder gott om repetitions- och övningsmöjligheter i en inspirerande utbildningsmiljö. I Musikhögskolans bibliotek har du som student tillgång till en stor samling noter. Som en del av Universitetet och Campus har du tillgång till all tänkbar service. Restauranger, studentbostäder, bibliotek och kårhus finns i den omedelbara närheten.

Institutionen utvecklas ständigt. Som student vid Musikhögskolan är du en del av den utvecklingen.

Välkommen!

Öppettider

Administration och ledning
Må-Fr, 08.00-16.00

Adress

Besöksadress
Musikhögskolan, Örebro universitet
Gymnastikgatan 1
Örebro

Postadress
Örebro universitet
Musikhögskolan
70182 Örebro
Tel: 019-303000 (vx)
E-post: This is an email address