This page in English

Musikhögskolan

Kontakt och presentation

Musikhögskolan vid Örebro universitet erbjuder spännande, intressanta och relevanta utbildningsprogram inom musik- och teaterområdet. Vi bedriver internationellt framstående forskning inom ämnena musikvetenskap och musikpedagogik. Närheten mellan Musikvetenskap, Musikpedagogik och Musikalisk gestaltning underlättar samarbeten och möjliggör en god forskningsanknytning för våra utbildningar.

Drygt 200 studenter läser något av våra utbildningsprogram och genom vårt stora utbud av fristående kurser öppnar vi upp för ännu fler. Våra utbildningar kräver både skickliga lärare och erfarna handledare och när du studerar hos oss möter du lärare med både hög nivå och bred kompetens såväl inom det konstnärliga som i det vetenskapliga området. Många av våra ca 50 lärare är verksamma inom flera av våra utbildningar.

Musikhögskolan med sina fräscha, inspirerande lokaler är placerad högst upp på Campus Örebro och invigdes hösten 2004. Våra lokaler erbjuder gott om repetitions- och övningsmöjligheter i en inspirerande utbildningsmiljö. I Musikhögskolans notbibliotek har du som student tillgång till en stor samling noter. Cafe Prego hittar du vid vår entre där du kan köpa kaffe och lättare luncher. Som en del av universitetet och campus har du här på Musikhögskolan tillgång till all tänkbar service. Restauranger, studentbostäder, bibliotek och kårhus finns i den omedelbara närheten.

Institutionen är i ständig utveckling. Som student hos oss vid Musikhögskolan är du en viktig del av den utvecklingen.

Välkommen!

Öppettider

Administration och ledning, du hittar oss på 3:e våningen
Må-Fr, kl. 08.00-16.00.

Adress

Besöksadress
Musikhögskolan, Örebro universitet
Gymnastikgatan 1
Örebro

Postadress
Örebro universitet
Musikhögskolan
70182 Örebro
Tel: 019-303000 (vx)
E-post: This is an email address