På förmiddagen den 23 oktober har NATU nätverket sitt årsmöte
23 oktober
11.30 Inregistrering
12.00 Lunch i Måltidens Hus
12.45 Välkommen hälsar Erik Löfmarck RHS/Örebro universitet, Ute Walter NATU och Stina Algotson BFUF
13.00 Förändringsarbete genom forskning och samverkan, Emma Gretzer Formas, Eva Schelin KK-stiftelsen och Anna Carlström Familjen Kamprads stiftelse
14.00 Besöksnäringens framtida kunskapsbehov? Näringens- och de anställdas perspektiv, Eva-Lotta Ramberg Hotell- och restaurangfacket, Jonas Siljhammar Visita – svensk besöksnäring), De offentligas perspektiv Helene Östberg Visit Skåne
14.45 Eftermiddagskaffe
15.15 Att söka forskningsfinansiering – trendspaning med röster från universitet, möjligheter & utmaningar, Maria Lexhagen Mittuniversitetet, Jonatan Leer Örebro universitet, Eva-Maria Jernsand Göteborgs universitet, Jörgen Eksell Lunds universitet
16.00 – 16.40 Förändringsarbete hur vi gör och tänker framåt, företag, Christian Lundén Strawberry, Sara Staffare och Carl Johan Granqvist Bredsjö Mjölkfår
16.45 Info om kvällens aktivitet och morgondagens program.
18.00 A revealing meal – Aktiv matlagning och sensorik i Måltidens Hus, Åsa Östrom, Annika Göran, Lars Eriksson m. fl. Örebro universitet
24 oktober
08.30 Välkommen till dag 2.
08.40 – 09.20 Forskning relevant för besöksnäring och turism – analys av 10 års kartläggningar och BFUFs finansiering av projekt 2012 – 2025. Malin Zillinger Lunds universitet och Dieter Müller Umeå universitet
09.20 Multidisciplinär forskning/större pågående FoU-program Robert Brummer Mat och hälsa, Örebro universitet, Anna-Karin Quetel PLATE, SRC Stockholms universitet
10.00 Kartläggning av besöksnäringens kompetensbehov 2025, Marina Nilsson HRF och Peter Thomelius, Visita
10.25 Förmiddagskaffe
10.40 Inför kartläggning av besöksnäringsrelevant forskning 2025, Eva Fohlstedt BFUF och TBA NATU
11.10 Showcase: ARKET CAFÉ. Hur en svensk ”haute-cuisine” kock, producenter och forskare i samarbete kan utveckla ett smakligt och hållbart koncept som håller för global lansering, Martin Berg chefskock/konsult Berget AB
11.40 Reflektioner, tack och avslut
12.00 Lunch i Måltidens hus
13.00 Avresa