Restaurang- och hotellhögskolan

Frågor och svar

Annelie Blome

Ny student vid Restaurang – och hotellhögskolan? Anneli Blomé har nyligen avslutat sina studier på programmet Hotell och värdskap. Här svarar hon på några av de vanligaste frågorna.

Var ligger Grythyttan?

Grythyttan ligger ca 7 mil nordväst om Örebro och har nästan 900 invånare. Av dessa har ca 300 koppling till Restaurang- och hotellhögskolan, i egenskap av studenter eller kollegium.

Hur är det att plugga där?

Grythyttan utgör en unik studiemiljö! Det är en plats som lever och andas kärleken till mat, dryck och värdskap, även utanför skolan, vilket lägger grunden för en närhet och gemenskap som är något alldeles särskilt. Som ny student i Grythyttan upptas man snabbt i Grythytte-gemenskapen och knyter kontakter och vänskapsband för livet!

Vad gör man på fritiden i Grythyttan?

Eftersom Grythyttan är en liten ort är nöjesutbudet något begränsat. Däremot blir det sällan tråkigt. Man kan delta i någon av alla de aktiviteter studenterna själva står för. Det finns t.ex. filmklubbar, bokcirklar och brädspelsklubbar, korplag som spelar fotboll, innebandy och volleyboll tillsammans, samt ett gym.

Grythyttans Gästgivaregård fungerar lite som ett förlängt vardagsrum för många studenter: där kan man gå på måndagsklubb, ostrontorsdag och champagnefredag eller sitta och plugga framför brasan med en kaffe. Det finns också en pub som har öppet tre dagar i veckan, samt en studentpub. Många studenter utnyttjar också det faktum att Grythyttan ligger omgivet av fantastisk natur, mitt i trolska Bergslagen, med möjlighet till friluftsliv av alla slag.

I närheten finns också Loka Brunn där många studenter ägnar lediga helger åt att jobba extra.

Hällefors ligger bara en mil bort och där finns bl.a. olika idrottsföreningar för (hockey, fotboll, skid- och löparklubb, orienteringsklubb, bowling, motorklubb och gymnastik). Där finns också en mängd olika upplevelser inom musik, dans, konst, film och teater.

Välkommen till Campus Grythyttan!