Restaurang- och hotellhögskolan

Uno Hedmans Jubileumsfond

Matsalens mästare, Uno Hedman, bidrog med ett hängivet engagemang för utvecklingen av världens första gastronomiska utbildning för servitörer, på universitetsnivå. Med stort engagemang verkade Uno för att servitörens hantverkskunnande, inom de klassiska serveringsmomenten, skulle förvaltas och utvecklas genom att kunskapen fördes vidare till nya generationer av matsalshantverkare.

Uno Hedmans Jubileumsfond för matsalshantverkets kreativa utveckling skall i första hand tilldelas studerande på programmet Sommelier och måltidskreatör vid Restaurang- och hotellhögskolan i syfte att främja matsalsalshanverkets kreativa utveckling. I andra hand kan lärare, forskarstudenter och alumner söka stöd för arbete med syfte att utveckla sig själv för att vidare kunna utveckla utbildning inom matsalsarbete.

Ansökan skall innehålla syfte, ändamål samt sökt summa.

Ansökningstid: löpande

Ansökan skickas till: This is an email address samt kopia till This is an email address