Samverkansplattform Mat och hälsa
Nyheter
-
Tänk så här – när du väljer rosévin
I många länder minskar konsumtionen av vin kraftigt. Men rosévinet går motsatt väg. I sin senaste krönika ger Henrik Scander, forskare i måltidskunskap, praktiska råd som hjälper oss att välja rätt rosévin i sommar.
-
Göran Eriksson gästade Food & Health@ORU: ”Fick en positiv respons”
En chans att inspirera, sprida kunskap, nätverka och hitta samarbeten med andra parter. Det är tanken bakom seminarieserien Food & Health@ORU. I fredags gästade professor Göran Eriksson seminariet och berättade om hur vetenskap används för att...
-
Forskarföretaget räddar ratade viner – prisas som Årets innovatör
Varje år slängs tusentals liter vin. Genom sin forskning fann Anders Crichton-Fock, lektor i måltidskunskap, en metod för att ge gamla viner ett nytt liv. Nu prisas Anders och hans företag Grythyttan Culinary Science & Innovation som Årets innovatör 2024.