Mat och hälsa
Hållbart producerad mat med hälsofördelar blir konsumenternas förstahandsval. Det är visionen för universitetets profilområde Mat och hälsa. Det betyder mat som smakar bra, är hälsosam, har producerats på ett hållbart sätt och som konsumenterna både har råd och vill köpa.
Nyheter om mat och hälsa
-
Kökschefer diskuterade gröna maträtter med forskare på Örebro universitet
Vi måste äta mer hållbart och grönt, både för klimatet och vår hälsa. Skolmåltiden är en viktig pusselbit i den förändringen – men hur får vi barn och ungdomar att vilja äta mer grön mat?
-
Henrik Scander och Monica Hunsberger gästade Food & Health@ORU
Monica Hunsberger, docent i folkhälsa, och Henrik Scander, universitetslektor i måltidskunskap, gästade Food & Health@ORU för att berätta om ett pågående arbete för att utveckla hållbara skolmåltider.
-
Kött eller inte kött på grillen – det är frågan
Varma sommarkvällar är så starkt förknippade med grillning, men vad ska vi då lägga på grillen? Kan vi med gott miljösamvete lägga på en köttbit eller är det dags att gå över till grönsaker? Är grillost eller halloumi bra alternativ? Dessa frågor...