Food & Health@ORU: Vad får konsumenter att välja lokal mat?

30 januari 2026 08:45 – 09:30 Innovasalen, ARC, campus Örebro, alternativt online (Zoom)

Mat och hälsa.

Välkommen till seminariet Food & Health@ORU, som kommer att handla om hur ökad tillgänglighet till lokal mat uppfattas – och vad som faktiskt får lokal mat att upplevas som mer värdefull och smaka bättre för konsumenter.
Dagens gäster är Peter Samuelsson, lektor vid Örebro universitet, och Helén Williams, docent vid Karlstad universitet.

Food & Health@ORU: Vad får konsumenter att välja lokal mat?

  • Datum: Fredagen den 30 januari 2026.
  • Plats: Innovasalen, ARC, campus Örebro, alternativt online (Zoom).
  • Tid: Frukost serveras från 08.00. Seminariet pågår mellan 08.45 och 09.30.
  • Språk: Presentationen ges på svenska men frågor kan ställas på engelska.

Projektet ”Värmlandsmat – den hållbara måltiden” har fokuserat på utmaningar inom lokal matproduktion – hur man kan få lokal mat att upplevas som mer värdefull och hur nya affärsmodeller kan öka dess tillgänglighet och attraktivitet. Forskarna har bland annat följt Coops satsningar på lokal mat och undersökt vilka faktorer som får den att upplevas som mer värdefull och smaka bättre för konsumenter. Projektet är ett samarbete mellan Centrum för tjänsteforskning (CTF) och Nifa.

Medverkande: