John-Peter Ganda-Mall gästade Food&Health@ORU: ”Roligt att presentera forskningen för en så blandad publik”

En chans att inspirera, sprida kunskap, nätverka och hitta samarbeten med andra parter. Det är tanken bakom seminarieserien Food & Health@ORU.
I fredags gästade forskaren John-Peter Ganda-Mall Food & Health@ORU och berättade om hur man kan mäta kostens påverkan på individens hälsa.
Seminarieserien Food & Health@ORU arrangeras av Samverkansplattformen Mat och hälsa.
Här kan du ta del av våra tidigare inspelade seminarier.
Håll utkik efter kommande Food&Health@ORU- seminarier.
Nyfiken på kommande event, workshoppar och nyheter inom mat och hälsa?
Prenumerera på Samverkansplattformen Mat och hälsas nyhetsbrev.
Hallå där, John-Peter Ganda-Mall, forskare i biomedicin! Nyligen deltog du i seminarieserien Food & Health@ORU där du presenterade din forskning om metoder som kan underlätta för både företag och människor att mäta hur maten påverkar vår hälsa.
Hur kändes det att gästa seminarieserien Food & Health@ORU?
– Det kändes jättebra. Det var väldigt roligt att presentera forskningen vi bedriver för en så blandad publik.
Varför är det viktigt för dig att presentera din forskning i den här typen av sammanhang?
– Jag tycker det är jättebra att Food & Health-seminarierna lockar deltagare med olika bakgrunder. När människor från olika discipliner inom akademin, näringslivet och regionen samlas kan vi nå ut med den forskning vi gör vid Örebro universitet till en bredare publik.
Var det någon fråga som dök upp under seminariet som du tar med dig?
– Ja, jag fick en fråga om en av metoderna vi använder och planerar nu att träffa personen som ställde frågan för att diskutera framtida samarbeten.
Text: Jasenka Dobric
Foto: Ingela Phil