Case som kräver innovativa lösningar

Genom att driva konkreta testcase kommer samverkansplattformen arbeta för att förverkliga Mat och hälsa-profilens vision om att hållbart producerad mat med hälsofördelar blir konsumenternas förstahandsval. Syftet med casen är att bidra till att forskning kommer till nytta i samhället, samt att testa och utveckla processer för plattformens arbete med samverkan mellan akademi, små och medelstora företag, aktörer i stödsystemet för innovation och den offentliga sektorn.
Workshops, forskarmobilitet och uppdrag som involverar studenter är några av de verktyg vi kommer att använda i arbetet med att utforma och genomföra case som kräver innovativa lösningar.
Är du intresserad av att veta mer om hur vi planerar att arbeta med case? Eller har du en idé på ett område där case skulle kunna vara möjligt? Kontakta oss!
Pågående case inom Mat och hälsa
Blogg: Följ arbetet i våra testcase
-
Fältarbete och etnografiska iakttagelser
Testcase med Bryggerikrogen, maj 2025. Pilotprojektet som ska utforska mat- och dryckeskombinationer för hälsosammare val drog i gång i höstas. Henrik Scander, forskare inom måltidskunskap på Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet, ger en...
-
”Hållbara mat- och dryckeskombinationer kan främja både ekologisk och ekonomisk hållbarhet”
Testcase med Bryggerikrogen, januari 2025. Pilotprojektet som ska utforska mat- och dryckeskombinationer för hälsosammare val drog i gång i höstas. Henrik Scander, forskare inom måltidskunskap på Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet,...