Välkommen till Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap

HumUS ger näring och växtkraft.
Vi som arbetar här på HumUS, ägnar oss åt väsentligheterna i livet: konst, kommunikation, lärande, människor och samhället.
Så här står det på några av våra tidigare studenters visitkort: samhällsplanerare, webbkreatör, personalchef, specialpedagog, politiker, grafisk formgivare, lärare, jämställdhetshandläggare, förlagsdirektör, programledare på tv, PR-konsult och informationschef.
Nyheter
-
Medier förmedlar okritiskt techindustrins budskap
Den går inte att stoppa – så beskriver stora svenska medier den digitala teknologin. Den resursstarka techindustrin pumpar ut sitt budskap – som tidningarna i stort förmedlar okritiskt, säger Ulrika Olausson om sin nya studie.
-
Stort intresse när SVT öppnar redaktion på campus
Många studenter tog chansen att titta förbi på en fika när SVT Örebro öppnade popup-redaktion i Långhuset på Örebro universitet. – Jag är så förväntansfull, säger Frida Lindhe som tillsammans med kollegan Mohammad Mohammad ska finnas på plats under fyra...
-
Stort intresse för forskning om hbtqi+ under Nerike Pride
Hbtqi på jobbet, könsidentitet och sömn – och forskning om glädjen över vara trans. Det var några teman när fem forskare från Örebro universitet bjöd in till korta föreläsningar under Prideveckan.
Kalendarium
26 Sep
-
Food & Health@ORU: “Vegetarian burger week” at Kårhuset
26 september 2025 08:45 – 09:30 Innovasalen, ARC, campus Örebro, alternativt online (Zoom)
Välkommen till seminariet Food &Health@ORU som kommer handla om “Vegetarian burger week” på Kårhuset. Dagens gäster är Iuri Baptista, postdoktor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan, och Nicolaie Kattah, kökschef på Kårhusrestaurang AB. -
Food & Health@ORU: “Vegetarian burger week” at Kårhuset
26 september 2025 08:45 – 09:30 Innovasalen, ARC, campus Örebro, alternativt online (Zoom)
Välkommen till seminariet Food &Health@ORU som kommer handla om “Vegetarian burger week” på Kårhuset. Dagens gäster är Iuri Baptista, postdoktor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan, och Nicolaie Kattah, kökschef på Kårhusrestaurang AB.