Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det. Läs mer om cookies

Handelshögskolan vid Örebro universitet

Program

Handelshögskolan erbjuder ett flertal program på grundnivå samt avancerad nivå inom ämnena företagsekonomi, informatik, nationalekonomi och statistik.

Program på grundnivå

Vi erbjuder fyra program på grundnivå. Flera av dessa har en rekommenderad studiegång men trots det så är de ändå så kallade fria program vilket innebär att man kombinerar friheten att välja med tryggheten att ha en reserverad plats.

Som programstudent har du nämligen platsgaranti under de terminer du är inskriven på ditt program. Denna garanti inskränker dig inte till att enbart läsa kurser inom Handelshögskolan utan du har tillgång till hela universitetets kursutbud.

På så sätt har du möjlighet att sätta en personlig prägel på din utbildning genom att välja just de ämnen som du tycker passar dig i din examen.

Program på avancerad nivå

Vi erbjuder program som omfattar två år och leder till en masterexamen men man kan också välja att avsluta studierna efter ett år och då erhålla en magisterexamen. Läs mer om programmen nedan.

Undervisningen är på engelska förutom Masterprogrammet i företagsekonomi, som i huvudsak ges på svenska, och programmen är därmed öppna för såväl svenska som internationella studenter.

Som svensk student kan du också välja att istället för att läsa ett helt program söka en eller flera av de kurser som ingår i programmen som fristående kurs.