Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det. Läs mer om cookies

This page in English

Handelshögskolan vid Örebro universitet

Om oss

About Us

Handelshögskolan vid Örebro universitet...

Vår mission

Forskningsdriven professionsutveckling

Handelshögskolans uppgift är att bedriva högkvalitativ forskning och i nära interaktion mellan medarbetare, studenter och näringsliv utveckla professionella anställningsbara individer som gör skillnad i arbetsliv och samhälle.

Detta uppnås genom tre vägledande principer:

  • "Forskningsdriven" innebär att vi utvecklar och använder aktuell, samhällsrelevant och högkvalitativ kunskap.
  • "I nära interaktion" innebär att det är enkelt att skapa möten mellan medarbetare, studenter och näringsliv.
  • "Som gör skillnad" innebär att vi utbildar individer till att vara professionella och självständiga yrkesutövare.

Vår verksamhet

För att uppfylla Handelshögskolans mission är det viktigt att våra utbildningar inom företagsekonomi, informatik, nationalekonomi och statistik håller hög kvalitet. Detta är något som Handelshögskolan vid Örebro universitet fått bekräftat i såväl rankingar som utvärderingar. Utöver vårt kvalitetsarbete, arbetar vi för att våra utbildningar ska ha hög praktisk relevans, möjlighet till internationella erfarenheter och leda till att våra examinerade studenter är attraktiva på arbetsmarknaden. De studenter som vill fortsätta på en akademisk karriärsbana har möjlighet att göra det hos oss eftersom att vi bedriver forskarutbildning inom samtliga ämnen.

Vår forskning är nationellt och internationellt ledande inom flera områden och bedrivs i en internationellt präglad miljö med forskare från hela världen. Vår forskning är ämnesfokuserad såväl som tvärvetenskaplig, vilket ger bredd och spännande resultat.

Samverkan med det omgivande samhället är mycket viktigt för oss och vi samarbetar med många olika företag och organisationer när det gäller forskning – från finansierade professurer och doktorander till studier av empiriinsamling. Vi arbetar tätt med det omgivande samhället för att få många praktiska inslag i utbildningen, såsom studiebesök, gästföreläsningar, praktik och examensarbeten. För oss är det naturligt att bjuda in företag och organisationer till vårt campus för att delta i mässor, nätverkande och diskussioner om att förbättra vår utbildning och forskning.