Välkommen till Restaurang- och hotellhögskolan, Campus Grythyttan
Vi erbjuder några av landets främsta utbildningar inom måltidskunskap och värdskap. Här studerar du som vill göra karriär inom besöksnäringen och hotell- och restaurangbranschen. Vi erbjuder också utbildning på forskarnivå i måltidskunskap och den senaste forskningen inom området.
Restaurang- och hotellhögskolan i media
Nyheter
- 
                    
                            Studenter testade affärsidéer på investerare  Enklare upptäckt av giftiga kemikalier, AI som stöder kursutvärderingar och måltidsarrangemang för ökad hållbarhet, minskad ensamhet och bättre lönsamhet. Det var affärsmodeller som studenter på Örebro universitet fick presentera för investerare. 
- 
                    
                            Ny måltidsupplevelse – smaka på Örebro läns kulturella kraftfält  I höst får några av länets mest levande kulturmiljöer en helt ny smakprofil, skapade av studenter på Restaurang – och hotellhögskolan i Grythyttan under ledning av kocken och hedersdoktorn Paul Svensson. 
- 
                    
                            Nu öppnar nomineringen till priser för framgångsrik forskningskommunikation  Nu öppnar nomineringarna till Örebro universitets och The Hamrin Foundations pris för framstående forskningskommunikation. Tre priser delas ut, det största på 100 000 kronor. 
Kalendarium på Restaurang- och hotellhögskolan
31 Okt
- 
    
            Food & Health@ORU: Virvelkvarnens potential för att främja lokalt fullkornsbröd med kulturspannmål31 oktober 2025 08:45 – 09:30 Innovasalen, ARC, campus Örebro, alternativt online (Zoom) 
 Välkommen till seminariet Food &Health@ORU som kommer handla om virvelkvarnens potential för att främja lokalt fullkornsbröd med kulturspannmål. Dagens gäster är Magnus Westling, biträdande lektor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan, och...
- 
    
            Spikning: Ansung Kim, måltidskunskap31 oktober 2025 11:45 Måltidens hus, Campus Grythyttan 
 Ansung Kim spikar sin avhandling i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan.
 
                        


