Restaurang- och hotellhögskolan (RHS), Campus Grythyttan
Restaurang- och hotellhögskolan erbjuder några av landets främsta utbildningar inom måltidskunskap och värdskap. Här studerar du som vill göra karriär inom besöksnäringen och hotell- och restaurangbranschen. Vi erbjuder också utbildning på forskarnivå i måltidskunskap och det är här som den senaste forskningen inom området pågår.
Nyheter
-
Äntligen skördefest i studenternas odlingsträdgård
Från gräsmatta till lerig odlingsmark – och nu en prunkande trädgård med kål, solrosor och morötter. I veckan bjöd studenter vid Miljövetenskapligt program, hållbara livsmedelssystem in till sin första skördefest med rotfruktssoppa, pesto av morotsblast...
-
Nu öppnar nomineringen till priser för framgångsrik forskningskommunikation
Nu öppnar nomineringarna till Örebro universitets och The Hamrin Foundations pris för framstående forskningskommunikation. Tre priser delas ut, det största på 100 000 kronor.
-
Fullt hus när Örebroforskare bjöd på populärvetenskapliga föreläsningar
Många tog chansen att ta del av ny kunskap på Kulturkvarteret i Örebro när universitetet bjöd på populärvetenskapliga föreläsningar i kortformat. – Så roligt att många kom för att lyssna på vår forskning, säger Anna Asplund, projektledare.
Kalendarium på Restaurang- och hotellhögskolan
25 Okt
-
Food & Health@ORU: The interplay between gut and brain health: the roles of psychology and nutrition
25 oktober 2024 08:45 – 09:30 Labbet, Örebro universitet och digitalt via Zoom
Welcome to this Food and Health@ORU seminar, where researchers at Örebro University will talk about gut-brain interactions, focusing on the mental health aspects related to gut health and nutrition. -
Spikning: Kajsa Hult, måltidskunskap
25 oktober 2024 11:00 Måltidens hus, Campus Grythyttan
Kajsa Hult spikar sin avhandling "Hipster Hospitality and Beyond" i ämnet måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan.