Välkommen till Restaurang- och hotellhögskolan, Campus Grythyttan
Vi erbjuder några av landets främsta utbildningar inom måltidskunskap och värdskap. Här studerar du som vill göra karriär inom besöksnäringen och hotell- och restaurangbranschen. Vi erbjuder också utbildning på forskarnivå i måltidskunskap och den senaste forskningen inom området.
Restaurang- och hotellhögskolan i media
Nyheter
-
Mat i bowl anses mer hälsosam
När vegansk mat serveras i en bowl i stället för på en tallrik kan den uppfattas som mer hälsosam. Eftersom det är bra för vår hälsa att äta mindre kött kan kunskapen bidra till att fler får bättre matvanor
-
"Vår mat ska helst inte äta vår mat"
”Vår mat ska helst inte äta vår mat”. Citatet handlar om att vi inte kan mata fisken vi odlar med fisk vi fångat i våra hav. År 2018 startade ett av de största forskningsprojekten i Sverige om hållbar fiskodling.
-
Stort intresse för att prova på studentlivet i Örebro
Fredag den 7 november fylls campus av gymnasieelever som vill veta mer om hur det är att studera vid Örebro universitet. Den årliga Inspirationsdagen bjuder på prova på-aktiviteter och möten med studenter och studievägledare.
Kalendarium på Restaurang- och hotellhögskolan
09 Dec
-
Rethinking Culinary Education: Innovative perspective on culinary craft education, creativity and sustainability
09 december 2025 13:00 – 15:00 Gastronomiska Teatern, Måltidens Hus Öppet för alla
Join us for an inspiring seminar. -
Julmingel i Grythyttan
09 december 2025 17:00 – 19:00 Öppet för alla
Varmt välkommen när Restaurang- och hotellhögskolan bjuder in till Julmingel i Måltidens Hus. I traditionell anda bildar vi oss först genom en föreläsning och avslutar med mingel och tjuvsmakning av julen.



