Nyheter Restaurang- och hotellhögskolan
-
Ny handlingsplan ska främja internationalisering av Örebro universitet
Örebro universitet får vid årsskiftet en ny handlingsplan för internationalisering. Bland målen i den fyraåriga handlingsplanen finns arbete med European Universities-initiativet, ökat stöd för ansökningar om extern finansiering av internationaliseringspr...
-
Årets pedagogiska pristagare överraskades mitt i zoommötet
De trodde att de skulle delta i ett zoommöte med prorektor Anna-Karin Andershed om högskolepedagogiskt utvecklingsarbete. Men istället fick Annika Göran Rodell och Joakim Petersson det glada beskedet att de är årets pedagogiska pristagare. – Åh, jag blir...
-
Alumn från Örebro universitet vinner Hela Sverige bakar – och ger ut bakbok
Förra året tog hon examen från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan vid Örebro universitet. Nu vinner hon Hela Sverige bakar i TV4 – och firar samtidigt premiären av sin egen bakbok. – Grythyttan är det bästa som har hänt mig, säger Hilda...
-
Vår partner Aston University är årets universitet i Storbritannien
Varje år utser den brittiska tidningen The Guardian årets universitet i Storbritannien. I år gick utmärkelsen till vår strategiska partner Aston University – tack vare enastående studentstöd, arbete med hållbarhetsfrågor, studenternas anställningsbarhet...
-
Distansundervisning införs efter snabb spridning av corona i länet
Örebro universitet övergår nu i största möjliga mån till undervisning och examination på distans. Orsaken är den mycket snabba ökningen av covid-19 i Örebro län. – Vi ser just nu en oroväckande snabb smittspridning. Vi på universitetet måste göra vårt...
-
Örebro universitet i topp – har forskning med koppling till de globala hållbarhetsmålen
Örebro universitet är nummer två i Sverige sett till forskning relaterad till FN:s globala hållbarhetsmål. De mål där universitetet särskilt utmärker sig är hälsa, jämställdhet, utbildning och fredliga samhällen. Det visar en ny rapport från Stiftelsen...
-
Film: Så ska framtidens gröna mat bli både god och hälsosam
Våra måltider står inför stora förändringar. Till exempel börjar nu protein från kött att ersättas med växtbaserad protein. Men det kommer att ställas stora krav på framtidens gröna mat.
-
Styrelsen beslutar om fortsatt utvecklingsarbete av Restaurang- och hotellhögskolan
– Universitetsstyrelsen har beslutat att bredda och fördjupa beslutsunderlaget och dra nytta av det stora engagemang som många har visat. Utvecklingsprojektet, som rektor initierat, är centralt, säger Lars Haikola, Örebro universitets styrelseordförande.
-
Digital undervisning kräver ny pedagogik
– Vi ställde om över en natt – och vi har levererat. Det säger Magnus Hansson, docent i företagsekonomi, när han tänker tillbaka på hur Örebro universitet gick över till digital undervisning under vårterminen.
-
Digital undervisning kräver ny pedagogik
Omställningen från campusundervisning till digital undervisning på distans har inneburit att de naturliga mötena i vardagen mellan lärare och student har försvunnit. Men Kai Wistrand, lärare i informatik i på Systemvetenskapliga programmet, har öppnat...