Nyheter Restaurang- och hotellhögskolan
-
Eric vann pris för sin idé som ska få unga att konsumera hållbart
Hur ska ungdomar kunna styras till mer hälsosamma och hållbara konsumtionsmönster? Den frågan tog sig måltidsekologstudenten Eric Grankvist an i en utmaning från Cambridge University. – Det känns näst intill overkligt att mitt team vann, säger han.
-
”På Restaurang- och hotellhögskolan får du verktyg att förändra branschen”
En akademisk utbildning ger trygghet i en tuff bransch och öppnar dörrar för den som vill göra karriär eller vara med och förändra hotell- och restaurangnäringen i en mer hållbar riktning. Här berättar fyra studenter om hur det är att studera på...
-
Relationer – en viktig del i pedagogiken
Annika Göran Rodell är en av vinnarna av Örebro studentkårs pedagogiska pris 2020. – När jag fick veta att jag är en av pristagarna kände jag ”wow”! Det här är ett betyg på att jag ska fortsätta att tro på min arbetsinsats.
-
Missa inte årets firande – digitalt och öppet för alla
Professorn Katja Fall får ofta frågor om varför de epidemiologer vi hör i debatten tycker så olika. Svaret kommer i årets motsvarighet till Akademisk högtid – en digital hyllning med tal, föreläsningar och prisutdelning – dit alla är välkomna.
-
Fortsatt digital undervisning hela vårterminen vid Örebro universitet
Den digitala undervisningen på distans vid Örebro universitet kommer att fortsätta terminen ut. – Vi längtar efter att välkomna våra studenter tillbaka till campus. Men som coronasituationen ser ut går det troligtvis inte att göra det den här terminen,...
-
TV-kocken Paul Svensson: ”Utbildning allt viktigare för framtidens hållbara gastronomi”
En hållbar matproduktion är avgörande för att nå målen i Agenda 2030. Det gör akademisk utbildning allt viktigare för den som vill jobba inom hotell- och restaurangbranschen, menar kocken och hedersdoktorn Paul Svensson. – Den akademiska världen har...
-
TV-kocken Paul Svensson: ”Utbildning allt viktigare för framtidens hållbara gastronomi”
En hållbar matproduktion är avgörande för att nå målen i Agenda 2030. Det gör akademisk utbildning allt viktigare för den som vill jobba inom hotell- och restaurangbranschen, menar kocken och hedersdoktorn Paul Svensson. – Den akademiska världen har...
-
Fortsatt arbete hemifrån för universitetets anställda
De flesta anställda vid Örebro universitet kommer att arbeta hemma en tid till. Den fortsatt höga smittspridningen i samhället gör att perioden med arbete hemifrån förlängs till och med den 31 maj.
-
Ny handlingsplan ska främja internationalisering av Örebro universitet
Örebro universitet får vid årsskiftet en ny handlingsplan för internationalisering. Bland målen i den fyraåriga handlingsplanen finns arbete med European Universities-initiativet, ökat stöd för ansökningar om extern finansiering av internationaliseringspr...
-
Årets pedagogiska pristagare överraskades mitt i zoommötet
De trodde att de skulle delta i ett zoommöte med prorektor Anna-Karin Andershed om högskolepedagogiskt utvecklingsarbete. Men istället fick Annika Göran Rodell och Joakim Petersson det glada beskedet att de är årets pedagogiska pristagare. – Åh, jag blir...