Nyheter Restaurang- och hotellhögskolan
-
Mischa Billing vinterpratar i P1 på nyårsafton: ”Fokus på doft och smak”
Har du tänkt på att melankoli kan vara ett viktigt inslag i upplevelsen av smak? Det har Mischa Billing och det är en av frågorna som hon kommer att utforska när hon är vintervärd i P1 på nyårsafton.
-
Ny forskning om hur restaurangbranschen kan locka fler
– Målet är inte att få mer dricks eller att ge restaurangen ett bättre omdöme. De vill snarare påverka gästens smak och konsumtion, säger Kajsa Hult. Hennes doktorsavhandling vid Örebro universitet handlar om serveringspersonal och deras drivkrafter.
-
AI-dagarna på Örebro universitet lyfte heta samhällsfrågor – lockade storpublik
Artificiell intelligens har potential att hjälpa till att lösa samhällsproblem inom en rad områden, från klimathot till hälso- och sjukvård. Men hur ska det gå till? Den frågan låg till grund för AI-dagarnas seminarier, visningar och praktiska pass.
-
Äntligen skördefest i studenternas odlingsträdgård
Från gräsmatta till lerig odlingsmark – och nu en prunkande trädgård med kål, solrosor och morötter. I veckan bjöd studenter vid Miljövetenskapligt program, hållbara livsmedelssystem in till sin första skördefest med rotfruktssoppa, pesto av morotsblast...
-
Nu öppnar nomineringen till priser för framgångsrik forskningskommunikation
Nu öppnar nomineringarna till Örebro universitets och The Hamrin Foundations pris för framstående forskningskommunikation. Tre priser delas ut, det största på 100 000 kronor.
-
Fullt hus när Örebroforskare bjöd på populärvetenskapliga föreläsningar
Många tog chansen att ta del av ny kunskap på Kulturkvarteret i Örebro när universitetet bjöd på populärvetenskapliga föreläsningar i kortformat. – Så roligt att många kom för att lyssna på vår forskning, säger Anna Asplund, projektledare.
-
Lyssna på vår forskning – populärvetenskap i kortformat på Kulturkvarteret till helgen
Kockar utan luktsinne, metoder som stoppar skjutningar och nya läkemedel mot bröstcancer. Det är några av rubrikerna när Örebro universitet firar 25 år och bjuder in till populärvetenskapliga föreläsningar på Kulturkvarteret i Örebro.
-
Bildspecial: Här firas en nyrenoverad 30-åring – Måltidens hus
För 30 år sedan invigdes en spektakulär byggnad i Grythyttan – Måltidens hus. Där finns ett centrum för utbildning och forskning med fokus på måltiden. Nu har byggnaden firats och både ett helt nytt kök och nya lokaler kunde visas upp för gästerna.
-
Kökschefer diskuterade gröna maträtter med forskare på Örebro universitet
Vi måste äta mer hållbart och grönt, både för klimatet och vår hälsa. Skolmåltiden är en viktig pusselbit i den förändringen – men hur får vi barn och ungdomar att vilja äta mer grön mat?
-
Henrik Scander och Monica Hunsberger gästade Food & Health@ORU
Monica Hunsberger, docent i folkhälsa, och Henrik Scander, universitetslektor i måltidskunskap, gästade Food & Health@ORU för att berätta om ett pågående arbete för att utveckla hållbara skolmåltider.