This page in English

Felicia Garcia

Befattning: Pedagogisk utvecklare Organisation: Fakultetskansliet

E-post: ZmVsaWNpYS5nYXJjaWE7b3J1LnNl

Telefon: 019 301322

Rum: L2112

Felicia Garcia

Om Felicia Garcia

Felicia Garcia arbetar som pedagogisk utvecklare med inriktning jämställdhetsintegrering och hållbar utveckling på Högskolepedagogiskt centrum.

Hennes arbetsuppgifter omfattar verksamhetsstöd vad gäller pedagogiska frågor om genus- och jämställdhetsperspektiv och hållbar utveckling i utbildningens innehåll och genomförande. Förutom insatser vid lärarmöten och enhetsträffar är Felicia Garcia kursansvarig för kurserna Högskolepedagogiska perspektiv och den engelska versionen, Perspectives on higher education.

Bakgrund

Tidigare arbetade Felicia Garcia som lektor i genusvetenskap vid Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap, Örebro universitet. I arbetet ingick även undervisning i andra ämnen för att ge genusperspektiv på medicin och hälsa, statskunskap och sociologi. Hon har en mastersexamen i socialantropologi från Stockholms universitet och en mastersexamen i demokratiutveckling från Uppsala universitet. 2014 erhöll hon sin doktorsexamen från National University of Ireland Maynooth efter en fyraårig fältstudie som undersökte överrepresentationen i självmord bland unga irländska arbetarklassmän. Studien, Coping and Suicide Amongst the Lads: Expectations of masculinity in Post-traditional Ireland, publicerades 2016 av Palgrave Macmillan.

Felicia Garcia har ett särskilt intresse för tvärvetenskapliga perspektiv på kön och genus och den pedagogiska utmaningen att på ett konstruktivt sätt implementera dessa perspektiv inom ramen för pedagogisk utveckling.

 

Publikationer

Rapporter |  Samlingsverk (redaktör) | 

Rapporter

Samlingsverk (redaktör)