Restaurang- och hotellhögskolan (RHS), Campus Grythyttan
Restaurang- och hotellhögskolan erbjuder några av landets främsta utbildningar inom måltidskunskap och värdskap. Här studerar du som vill göra karriär inom besöksnäringen och hotell- och restaurangbranschen. Vi erbjuder också utbildning på forskarnivå i måltidskunskap och det är här som den senaste forskningen inom området pågår.
Nyheter
-
AI-dagarna på Örebro universitet lyfte heta samhällsfrågor – lockade storpublik
Artificiell intelligens har potential att hjälpa till att lösa samhällsproblem inom en rad områden, från klimathot till hälso- och sjukvård. Men hur ska det gå till? Den frågan låg till grund för AI-dagarnas seminarier, visningar och praktiska pass.
-
Äntligen skördefest i studenternas odlingsträdgård
Från gräsmatta till lerig odlingsmark – och nu en prunkande trädgård med kål, solrosor och morötter. I veckan bjöd studenter vid Miljövetenskapligt program, hållbara livsmedelssystem in till sin första skördefest med rotfruktssoppa, pesto av morotsblast...
-
Nu öppnar nomineringen till priser för framgångsrik forskningskommunikation
Nu öppnar nomineringarna till Örebro universitets och The Hamrin Foundations pris för framstående forskningskommunikation. Tre priser delas ut, det största på 100 000 kronor.
Kalendarium på Restaurang- och hotellhögskolan
25 Okt
-
Food & Health@ORU: The interplay between gut and brain health: the roles of psychology and nutrition
25 oktober 2024 08:45 – 09:30 Labbet, Örebro universitet och digitalt via Zoom
Welcome to this Food and Health@ORU seminar, where researchers at Örebro University will talk about gut-brain interactions, focusing on the mental health aspects related to gut health and nutrition. -
Spikning: Kajsa Hult, måltidskunskap
25 oktober 2024 11:00 Måltidens hus, Campus Grythyttan
Kajsa Hult spikar sin avhandling "Hipster Hospitality and Beyond" i ämnet måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan.