Food & Health@ORU: Framtidens drycker – ett samarbete för hållbara smakupplevelser
29 augusti 2025 10:00 – 10:45 Campus Grythyttan, alternativt online (Zoom)

Välkommen till seminariet Food &Health@ORU som kommer handla om framtidens drycker. Dagens gäst är Henrik Scander, universitetslektor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet.
Food & Health@ORU: Framtidens drycker – ett samarbete för hållbara smakupplevelser
- Datum: Fredagen den 29 augusti 2025.
- Plats: campus Grythyttan, alternativt online (Zoom).
- Tid: Seminariet pågår mellan 10.00 och 10.45.
För er som vill följa med till Grythyttan anordnas det med bussresa från campus Örebro kl. 08.00, följt av en rundvandring i Måltidens hus samt fika innan seminariet börjar. - Språk: Presentationen ges på svenska men frågor kan ställas på engelska.
Restaurangbranschen märker av en ökad efterfrågad på mer varierade dryckesalternativ, som passar olika smaker, hälsopreferenser och som också tar hänsyn till hållbarhetsperspektiv.
Universitetslektor Henrik Scander har – inom ramen för samverkansplattformen Mat och hälsa – tillsammans med Bryggerikrogen i Nora genomfört testcaset "Framtidens drycker: ett samarbete för hållbara smakupplevelser". Vid detta seminarium ska vi ta del av resultat från arbetet med att utveckla hållbar och hälsosam dryckesmeny.
Medverkande:
- Henrik Scander – universitetslektor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet.